İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu projeye doymuyor
Başkent’in en başarılı anaokulları arasında yer alan Ankara İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu, eğitim projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Okul, her yıl olduğu gibi bu yılda bir çok projeye dahil oldu.
Başkent’in en başarılı anaokulları arasında yer alan Ankara İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu, eğitim projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Okul, her yıl olduğu gibi bu yılda bir çok projeye dahil oldu.
Projelere ilişkin bilgi veren Ankara İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu Müdürü Sönmez Doksöz ve Müdür Yardımcısı Nuray Kartal, aynı zamanda birçok projeyi yürütüyor.
İşte Okulun Projeleri:
HAREKET ET, PES ETME! "MOVE DON'T GIVE UP!" (3-6 Yaş)
Pandemi, gelişen teknoloji ve değişen sosyal yapı, hareketsiz bir yaşam tarzını beraberinde getirmiştir. Çocuklarımız günün büyük bir bölümünü evde bilgisayar başında geçirmeye başladıkları için sağlıkları olumsuz etkilenmeye başlamıştır. Sağlıklı bir yaşama kavuşmak ancak sağlıklı bir beslenme düzeni ve fiziksel hareketlilik ile mümkündür. Fiziksel, bilişsel ve duygusal anlamda olumlu gelişimin en önemli anahtarı olan SPORU öğrencilerimize sevdirmek ve hayatlarına katabilmek amacıyla “HAREKET ET, PES ETME” projesi geliştirilmiştir. Ülkemizin çeşitli şehirlerinden okul öncesi-ilkokul-ortaokul-lise kademesinde çalışan 40 öğretmenimizle 4 ayrı proje oluşturulacaktır. 4 Projede aynı amaçla, farklı temalarla, yaş grubuna uygun kazanımları destekleyen etkinlikler planlanacaktır. Öğretmenlerimiz kendi projeleri içinde etkinliklerini sürdürürken ayrıca 4 projede de etkileşimli çalışmalarla birbirlerini destekleyeceklerdir. Bu proje okul öncesi yaş grubunu kapsamaktadır. Proje kurucusu Sönmez Doksöz ve Nuray Kartal projeyi yürütmektedir.
TEKNOLOJİNİN İÇİNDEN GEÇ, DOĞAYI SEÇ
Dijital çağın getirileri ile birlikte çocuklarımız da ekran bağımlılığı artmaktadır. Ekran bağımlılığı sadece çocuklar üzerinde değil aile ilişkilerinde de olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Alışkanlığın Bağımlılığa dönüşmemesi, doğayla yeniden bağ kurmak adına, doğada etkinliklerle harmanlanmış bir program hazırladık.
Geleceğimizin sağlam temeller üzerinde ilerleyebilmesi için kritik dönemde olan okulöncesi çocuklarımızı tüketicilikten ve ekran bağımlılığından uzak tutmak, teknolojiyi verimli kullanmak adına bu proje tasarlanmıştır. Okulumuzda projeyi Sönmez Doksöz ve kurucu Nuray Kartal yürütmektedir.
THE LITTLE HANDS IN ART
Ürdün, Romanya, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, İspanya, Arnavutluk ve Türkiye’den 17 öğretmenin yer aldığı projeyi okulumuzdan Nuray Kartal yürütmektedir.
Sağlıklı sosyal gelişim gösteren çocuklar çevreye uyum sağlamada büyük başarı gösterirler. Sanat ile çocuğun temel kavramları algılaması, muhakeme etmesi, dikkat etmesi, karşılaştırması ve geliştirmesi sağlanabilir. Sanat, çocukların kişilik gelişimine ve problem çözme yeteneğine büyük katkı sağlarken aynı zamanda duygusal gelişimlerini de ortaya koymaktadır. En iyi öğrenme modeli, yaparak yaşayarak öğrenilen sanat dalları, çocukların motor becerilerini büyük ölçüde geliştirir. Çocukların zeka gelişimine katkıda bulunarak disiplinler arası öğrenmeyi etkili hale getirmeyi amaçladık. Projemiz 5:12 yaşındaki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yöneliktir.
HAYATA BİR EL VER
Projemizde yönetici ve öğretmenlerimizin özel gereksinimli çocukların farklı özelliklerine esneklik göstermeleri ve olumlu tutumlar geliştirmeleri, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak her çocuğun öğrenmesini artırmak adına gerekli tedbirleri almaları, öğrenme ortamları düzenleme ve doğru materyal seçmeleri, etkili sınıf yönetimi stratejilerini kullanarak; farklı gelişimsel düzeydeki çocukların sergiledikleri problem davranışları önleyebilmeleri hedeflenmiştir. Nuray Kartal proje ortak olarak yürütmektedir..
SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜNYAM
Projemiz 6 ay sürecektir. Yaş grubu okul öncesi dönemdir. Öğrencilerimiz sürdürülebilir gelişimin 17 teması ile ilgili etkinlikler yapacaktır. Projede ortak ürün en son yazılacak 'Sürdürülebilir Dünyam' hikayesidir. 2. ortak ürün 'Sürdürülebilir Dünyam' gazetesidir.
Projede işbirlikçi olarak duygu düşünce panosu, tohum takası, takas yöntemiyle yapılacak bez çantasıdır. Proje çalışmalarını Nuray KARTAL yürütmektedir.
MİLLİ SPORUM HEMSBALL
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bu gün Dünya nüfusunun yarısından fazlası sağlık sorunlarına yol açacak ölçüde hareketsiz bir yaşam sürmektedir. Spor ve hareket becerileri çocukluk dönemi itibariyle bir yaşam biçimi haline getirilerek özümsenmeli ve yaşamımızın bir parçası olmalıdır. Projemiz Milli Sporumuz Hemsball le öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerini desteklemek; psikomotor becerilerine katkı sunmak, hareketsiz kalma, obezite ve spor disiplini kazanmalarını sağlayacak Hemsball oyun etkinliklerini kapsamaktadır. Nuray KARTAL projeyi yürütmektedir.
100 GÜNE 100 KİTAP 5. YIL
Öğretmen, veli ve öğrencilerin doğru kitaplar seçemediği görülerek projeye başlanmıştır. Nitelikli çocuk kitabı algısını geliştirmeye çalışılacaktır. Pandemi sürecinden dolayı Yıl boyunca yayın evlerinden izin alarak Instagram üzerinden 100 nitelikli çocuk kitabı okunmuştur. Bu Yıl yüz yüze eğitimle birlikte çocuklara her gün 1 kitap gönderilerek projenin 5. Yılı devam etmektedir. Projede Sultan Gökaslan ve Nuray Kartal yer almaktadır.
TENCEREMDE MATEMATİK KAYNIYOR
Günlük yaşam içinde rutinlerini gerçekleştirirken ve oyun oynarken birçok matematiksel kavram ve beceri ile karşı karşıya kalan çocukların bu becerilerinin farkında olması, onları geliştirmesi için mutfak inanılmaz keyifli bir alandır. Çocuk mutfakta yaparak, yaşayarak öğrenecektir. İşte bu projenin amacı çocuğu eğlendirerek matematik becerilerinin temelini atmak, ilerleyen akademik yaşamı için keyifli bir farkındalık yaratmaktır. Projede Sultan Gökaslan yer almaktadır.
MATEMATİĞİ BİRLİKTE KEŞFEDİYORUZ
Matematik dünyamızı anlamak ve keşfetmek için en önemli araçlardan biridir. Matematiksel düşünce, okul öncesi dönemlerinde çocuklara kazandırılması gereken bir olayı başından sonuna kadar düşünmeyi sağlayarak neden sonuç ilişkisini, zihinsel becerilerin işlevsel hale gelmesini sağlayan matematiğin temellerini içeren bir süreçtir.
Bu nedenle okulöncesi dönemde çocukların farklı öğrenme özellikleri göz önünde bulundurularak kaynaştırma eğitim ortamlarında bir arada eğitimlerini alan normal gelişim gösteren ve özel gereksinimli çocukların sınıf içinde birlikte hareket etme, paylaşma becerilerini geliştirerek, grup bilincini ve sosyal farkındalıklarını artırarak, Web 2 araçları ile 21.yy becerilerini desteklerken MATEMATİĞİ BİRLİKTE KEŞFEDİYORUZ! Bu Proje Okulumuz Öğretmenlerinden Nergiz Akdoğan tarafından yürütülmektedir.
EKRANA UZAK AKRANA YAKIN
Oyunlar çocukların en gerçek, en sevdiği uğraştır. Fiziksel, sosyal, bilişsel, motor ve dil gelişimine tartışmasız katkısı olan oyun, çocuklarla iletişim kurmanın onların dünyasını paylaşmanın en etkili yoludur. Özellikle okul öncesi dönemde oyunlar; eğitimde çocuğu pasif durumdan aktif duruma geçirmesi nedeni ile diğer öğrenme tekniklerine göre daha etkilidir.''
EKRANA UZAK AKRANA YAKIN Projemiz ile günümüzde ve özellikle pandemi süresince çocukların dijital oyunlara bağımlılıklarının artması nedeni ile çocuklarda oyun kurma ve iletişim becerilerinin azaldığı, çocukların kültürümüzden uzaklaştığı ve daha bir çok dijital oyunlara yönlendiği gözlemlenmiştir. Bu sebeplerden yola çıkarak geçmişteki oyunlarımızın unutulmamasını, oyun kurma becerilerini geliştirmelerini ve akranları ile oynamalarını amaçlamaktayız. Projemiz Zilfi Aze Kayapınar tarafından yürütülmektedir.
TRAFİKTE CAN’IM VAR
21. Yüzyılda hayatımızda çoğu şeyin elektroniğe dönmesi ile birlikte bazı noktalarda maalesef ki insan ilişkileri zayıfladı. Bununla birlikte toplumumuzda hoşgörülü olmak, saygılı olmak ve sabırlı olmak erdemleri göz ardı edilmeye başladı. Hayat rutinimiz içindeki trafiği ayarlarken çocuklarımıza sabırlı, saygılı ve hoşgörülü olmayı, kendimizi farklı tehlikelerden korumayı, toplumla uyumlu bireyler olmayı, kurallara uymanın önemini fark ettirmek ve kazandırmak amacı ile projemizi geliştirdik. Çünkü trafikte CAN'ımız var. Projemiz Hülya DOĞAN tarafından yürütülmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.