Öğretmen atama sayılarının açıklanacağı tarih belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımla birlikte önümüzdeki hafta içinde açıklayacağız." açıklamasını yaptı.

Öğretmen atama sayılarının açıklanacağı tarih belli oldu
Yayınlanma:

Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müfredatla ilgili yürütülen çalışmalara değinen Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun ön incelemelerini tamamladığını ve sürecin tamamlanmasının ardından müfredatın askıya çıkarılacağını belirtti.

Gelecek hafta müfredatla ilgili çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Tekin, şunları söyledi:

"OECD'nin derecelendirme mekanizmaları var. Biz, kamuoyunun bizi kıyasladığı diğer ülkelerdeki müfredat yoğunluğunu değerlendirdik. Onların yoğunluğuna yakın bir müfredat hazırlamaya çalıştık. Ancak, bizim müfredatımız hâlâ o ülkelerden yaklaşık olarak 2 kat daha fazla. Birincisi, çocuklara daha yoğun bir müfredat yüklüyoruz; ikincisi, farklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Diğer ülkelerde beceri temelli bir yaklaşım varken bizim müfredatımız daha çok bilgi ve kazanım temelli. Diğer ülkelerde çocukların aldıkları eğitim, günlük yaşam becerilerine dönüştürülebiliyor ancak bizim müfredatımızda bu beceri temelli yaklaşım daha az görülüyor. Bu durum, ölçme değerlendirme sınavlarında dezavantaj oluşturabiliyor. Müfredatı seyrelteceğiz, böylece çocuklarımız daha rahat öğrenecek, sistem rahatlayacak, öğretmenlerimiz de daha verimli olacak. Bu seyreltme yaklaşık olarak yüzde 35 civarında olacak."

Öğretmen atama sayılarına ilişkin bir başka soruya ise Bakan Tekin, "Öğretmen atama rakamlarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içinde açıklayacağız." yanıtını verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.