Üniversite öğrenim ücretlerine zam

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretlerine ilişkin detaylar, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlendi.

Üniversite öğrenim ücretlerine zam
Yayınlanma:

Yayımlanan karara göre, devlet üniversitelerinde birinci öğretim ve açık öğretim programlarında öğrenim gören öğrencilerden, program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerin katkı payı tutarları devlet tarafından karşılanacak şekilde belirlendi ve 2024-2025 akademik yılında yüzde 40 artışla ödenecek.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit yakınları, gaziler ve bunların yakınlarından, yaş, program süresi veya kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak. Ayrıca, engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler için de öğrenim ücreti tutarlarından engellilik oranı kadar indirim yapılacak ve program sınırlaması olmaksızın öğrenci katkı payı alınmayacak.

Yurt dışından kabul edilecek öğrenciler için ise öğrenim ücreti, yükseköğretim kurumlarınca belirlenen cari hizmet maliyetinin 2 katından az olmamak üzere cetvellerde belirlenecek. Türkiye'de ikamet izni almış olan yabancı uyruklu öğrencilerden aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin eğitimine devam etmesi durumunda indirim uygulanacak.

Bu düzenlemelerin yanı sıra, öğrencilerin belge ibraz etmeleri halinde, ödedikleri öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretleri iade edilecek veya indirim uygulanacak. Yayımlanan kararın yükseköğretimde finansal destek ve adaleti sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.