2025 yılında memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verileri, milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2025 yılı maaşlarını belirliyor.

2025 yılında memur ve emekliler ne kadar zam alacak?
Yayınlanma:

Temmuz ayında yüzde 3,32 olarak açıklanan enflasyon oranının ardından, ağustos ayı enflasyonu ise yüzde 2,47 olarak duyuruldu. Peki 2025 yılında memur ve emekli ne kadar zam alacak.

İKİ AYLIK ENFLASYON FARKI VE ZAM BEKLENTİSİ

Temmuz ve ağustos aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emekliler için iki aylık enflasyon farkı da belli oldu. Toplamda yüzde 5,78 olarak hesaplanan bu fark, ocak 2025'te yapılacak maaş zamlarının temelini oluşturacak. SGK ve Bağ-kur emeklileri için enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 3,99’luk bir enflasyon oranının daha oluşması gerekiyor.

ENFLASYON FARKI VE TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI

2025 yılına ilişkin memur ve emekli maaşı zamları, her ay birikimli olarak hesaplanan enflasyon oranlarına göre belirlenecek. Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alacaklar. Ağustos sonu itibarıyla yüzde 5,78'i aşan enflasyon farkı, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte netleşecek(HABER7)

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.