Financial Times : Erdoğan yatırım çekmek için Wall Street devleriyle görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu için gideceği New York'ta, Türkiye'ye yatırım çekmek için önde gelen 20 Amerikan şirketinin yöneticiyle biraraya geleceği belirtildi.

Financial Times : Erdoğan yatırım çekmek için Wall Street devleriyle görüşecek
Yayınlanma:

Financial Times’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Eylül'de New York'ta JPMorgan ve Goldman Sachs gibi Wall Street'in önde gelen finans kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla Fortune 100 listesinde yer alan 20 Amerikan şirketinin yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısı düzenleyecek. Bu toplantı, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde yapılacak.

Toplantının organizatörlerinden ve konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Erdoğan ve Türk heyeti, bu toplantıları Amerikan iş dünyasının liderlerini Türkiye'ye yatırım yapmaları için teşvik etme amacıyla düzenliyor.

TAİK, Financial Times’a yaptığı açıklamada, toplantıya katılacak şirketler arasında Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticilerinin de bulunacağını belirtti. Erdoğan’ın bu etkinliklerde ABD'li iş dünyası temsilcilerini Türkiye'nin ekonomik potansiyeli hakkında bilgilendirerek, ülkeye daha fazla yatırım çekmeyi hedeflediği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.