İşletmeler zora girdi: 605 firma için konkordato süreci başladı!

Yüksek faiz oranları nedeniyle işletmelerin krediye erişimi zorlaştı. Yılın ilk altı ayında kapanan şirket sayısı yüzde 25 artarken konkordato ilan eden şirket sayısı 605 yükseldi. İşte detaylar…

İşletmeler zora girdi: 605 firma için konkordato süreci başladı!
Yayınlanma:

Yüksek faiz oranlarının işletmeler üzerindeki etkileri giderek daha belirgin hale geliyor. Türkiye'de finansmana erişimin zorlaşmasıyla birlikte işletmeler, ekonomik sıkıntılarla başa çıkmakta güçlük çekiyor. Yılın ilk yarısında kapanan şirket sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,14'lük bir artış yaşandı.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI ARTIŞTA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, Ocak-Haziran döneminde 12 bin 329 şirket kapanırken, kurulan şirket sayısı ise yüzde 17 azalarak 53 bin 992'ye geriledi. Özellikle Haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısında yüzde 30'luk bir düşüş yaşanırken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 8 arttı. Bu veriler, işletmelerin ekonomik belirsizlikler nedeniyle yeni yatırımlardan kaçındığını ve mevcut operasyonlarını sürdürme konusunda zorluklar yaşadığını gösteriyor.

adsiz-tasarim-4.png

FİNANSMAN ZORLAŞTI

Finansman koşullarının zorlaşmasıyla birlikte borçlarını ödemekte güçlük çeken pek çok şirket, konkordato yoluna başvuruyor. Konkordatotakip.com'un verilerine göre, geçen yıl 519 dosya için konkordato süreci başlatılırken, bu yılın ilk 6 ayında bu sayı 605'e çıktı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.