16 Eylül 2024’te neler yaşandı? 16 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

16 Eylül 2024’te neler yaşandı? 16 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı birkaç saat içinde görevden alacağı ve hükümeti genişleteceği iddia ediliyor.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı şarkılı paylaşımla Filistin'e destek verdi. Erdoğan, sesleriyle, sözleriyle, dualarıyla ve insani yardımlarıyla Gazze’nin yanlarında olduklarını vurguladı ve boykot çağrısı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk ekranlarında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "2025'in başında enflasyon 30'lu rakamlara düşecek. Haziran, temmuz gibi 20'li rakamlara düşecek. Yılın sonunda da bizim hedefimiz yüzde 17" dedi.

İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yaşanan tartışmaya, Ayşenur’un amcası Yılmaz Eygi de açıklık getirdi. Yılmaz Eygi, cenazede Özel’in konuşma yapamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Özgür Özel’in kendisine destek olduğunu ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası, CHP'yi eleştirerek, Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki "helalleşme" söyleminin, Özgür Özel döneminde "normalleşme" adı altında cumhura hakaret edenleri himaye etmeye dönüştüğünü iddia etti. Vatandaşın bu durumu fark edip notunu verdiğini söyleyen Çelik, CHP'nin gelgitli siyasetinin halk tarafından reddedildiğini ifade etti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, "Bu ülkede dokunulmazlık sadece çocuklara verilmelidir" sözünden hareketle, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun yeniden düzenlenmesini ve "Çocuk Hizmetleri ve Koruma İdaresi Başkanlığı"nın kurulmasını savundu. Bu kapsamda, bir yasa teklifi hazırlayarak Meclis Araştırma Önergesi'ni imzaya açtığını duyurdu.

MSB sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Ayhan Bora Kaplan davasının Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam eden duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme tutuklu 18 şahıs için tahliye talebi reddedildi.

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6 kişi, hudut birlikleri tarafından yakalandı.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, bir TIR'ın çarptığı motokurye Baran Çevik (19) hayatını kaybetti.

Ankara Yenimahalle'de seyir halindeki otomobil, aynı güzergahta ilerleyen scootera çarptı. Kaza sonucu scooterda bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı.

Ankara Ümitköy metro istasyonunda bu sabah yaşanan intihar girişimi, Başkent'in gündemine oturdu. Metro hattına gelen bir kişi, yaklaşan trenin altına raylara atlayarak hayatına son vermek istedi. Olay yerine hızla sağlık ve müdahale ekipleri sevk edilirken, metro seferleri zorunlu olarak durduruldu.

Kalecik Karası Üzüm Festivali'nde, Kalecik mutfağının zengin lezzetleri taş fırında pişen ekmekten cevizli erişteye, kasnak böreğinden höşmerim tatlısına kadar festival ziyaretçilerine tanıtıldı. Yöresel mutfağın taşıyıcılarından Şükran Kambak, Kalecik'in tarihi lezzetlerini anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavga dehşete yol açtı. Olay, dün akşam saatlerinde bir parkta meydana gelirken, ikisi erkek biri kız olmak üzere toplam üç çocuk bıçak darbeleriyle yaralandı.

Kızılcahamam’ın geleceğine yönelik projeler ve ilçenin gelişimini hızlandıracak konular, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileriyle Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar tarafından ele alındı. Yapılan görüşmelerde ilçeye yönelik kentsel dönüşüm, mekânsal planlama ve çevre düzenlemeleri gibi önemli başlıklar değerlendirildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesi Müslüm Mahallesi'nde, yasa dışı yollarla ekilmiş 240 kök kenevir, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Natavega AVM yakınlarında yaşanan kaza, bir aracın EGO otobüsüyle kafa kafaya çarpışmasıyla meydana geldi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarında yayımlanan ve aracın makas atarak tehlikeli şerit değişiklikleri yaptığına dair görüntüler üzerine harekete geçti. Şahıs yakalanırken adli kontrol şartını serbest bırakıldı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, kulüp sayısının artırılmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

Süper Lig’de haftanın kapanışını Antalyaspor, Adana Demirspor’u son dakikalarda attığı golle 2-1 yenerek yaptı.

Trendyol 1. Lig'in 5. hafta kapanış karşılaşmasında Adanaspor, sahasında Ankara Keçiörengücü'nü ağırladı. Maç 1-1 sona erdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.