Bahar Candan davasında ara karar verildi: Bahar Candan'a yine tahliye yok

Küçükçekmece'de görülen dolandırıcılık ve suç örgütüne üyelik davasında, Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava sürecinde ara karar açıklandı. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 20 Eylül Cuma günü yapılmasına karar verdi.

Bahar Candan davasında ara karar verildi: Bahar Candan'a yine tahliye yok
Yayınlanma:

İddianamede, 38 müşteki ve 21 sanık yer alıyor. İddianamede, Gülnihal Çiçek’in tutukluluk süresi göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirtilmişti. İddianamede, suç örgütü lideri Onur Apaydın’ın, suç gelirlerini Alisya Bahar Candan aracılığıyla akladığı ve Candan’ın suç örgütü içindeki rolü vurgulanmıştı. Ayrıca, mağdur temin etmekle görevli Hacı İsrafil Sağlam’ın ifadesine göre, Nihal Candan’ın örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisi olduğu ve örgüt toplantılarına katıldığı aktarılmıştı.

Bahar Candan’ın suç örgütüne üyelikten 2 yıldan 4 yıla kadar, dolandırıcılık suçundan ise 12 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, Nihal Candan için de benzer suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 20 şüpheli hakkında da değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.