ABD'li isimden dikkat çeken açıklama: Türkiye'nin savaşı girmesi için PKK-YPG'yi hazırlıyoruz

ABD'li emekli albay ve Savunma Bakanlığı eski danışmanı Douglas McGregor, Türkiye'yi yakından ilgilendiren çarpıcı bir açıklamada bulundu.

ABD'li isimden dikkat çeken açıklama: Türkiye'nin savaşı girmesi için PKK-YPG'yi hazırlıyoruz
Yayınlanma:

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın Başkenti Tahran'da öldürülmesinin ardından Orta Doğu'da artan gerilimlere dair değerlendirmelerde bulunan McGregor, Türkiye ve İsrail arasında bir savaşın yakın olduğunu öne sürdü.

McGregor, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesini savaşın dışında tutmaya çalıştığını belirterek, ABD'nin Suriye'de PKK ve YPG gibi terör örgütlerini Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ettiğini ve silahlandırdığını iddia etti. McGregor, "Türkiye ve İsrail'in de içinde olduğu büyük bir savaş kapıda. Erdoğan, Türkiye'yi savaştan uzak tutmaya çalışıyor, ama biz Suriye'de PKK, YPG ve diğer bazı örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin bu stratejisini, Türkiye'nin Orta Doğu'daki dengeleri koruma çabasına karşı bir adım olarak değerlendiren McGregor, Türkiye'nin bu durumdan rahatsız olduğunu ve büyük bir savaşın eşiğinde olunduğunu söyledi. Ayrıca, Rusya'nın kuzey Suriye'de yeni üsler kurarak ABD'nin doğrudan eylemde bulunmasını engellemeye çalıştığını belirtti.

McGregor'un bu açıklamaları, ABD'nin Suriye'de terör örgütlerine yönelik destek vermesi ve bu örgütlerin Türkiye'ye karşı kullanılmasına ilişkin daha önceki iddiaları yeniden gündeme getirdi. McGregor, Türkiye ve İsrail'in dahil olduğu bu potansiyel savaşın ciddi boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.