Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Derbinin sonucu bizim için fark etmez

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Bodrum FK’yı 2-0 mağlup ederken, teknik direktör Jose Mourinho maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Derbinin sonucu bizim için fark etmez
Yayınlanma:

Maçın ardından Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Mourinho, Fenerbahçe’nin galibiyeti hak ettiğini ancak kaçan fırsatların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. “3 puan aldığımız için mutluyum. Ama bu kadar baskı kurmamıza rağmen kaçırdığımız goller beni hayal kırıklığına uğrattı. Maçı ilk yarıda bitirebilirdik.” ifadelerini kullandı.

Gelecek hafta oynanacak Trabzonspor maçına değinen Mourinho, daha önce Roma ile Trabzon’da maç yaptığını ve şehir hakkında bilgiye sahip olduğunu söyledi. “Oraya kazanmak için gideceğiz. Umarım bu maçtaki gibi iyi bir hakem olur ve son deplasman maçımızdaki gibi bir hakem yönetimi olmaz.” dedi.

Oyuncu rotasyonu hakkında da konuşan Mourinho, uzun süre sonra forma giyen futbolcuları değerlendirdi. "Herkes forma giymek istiyor, Samet, Yusuf, Ertuğrul dahil. Ancak maçlara yalnızca 11 kişiyle başlıyoruz. Bugün rotasyon yapma kararı aldım. Bodrum FK’yı analiz ettik ve oyuncu yüklenme verilerini göz önünde bulundurduk. Bu nedenle Tadic ve Sebastian gibi oyuncuları dinlendirdik." dedi.

Mourinho, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbiye dair görüşlerini de paylaştı. “Derbinin sonucu bizim için fark etmez, her türlü sonuç lehimize olur. Bugün 3 puanı aldık ve zirve yarışında yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Perşembe ve pazar günü maç yapmanın zorluklarına da dikkat çeken Mourinho, "Avrupa kupası maçının getirdiği yorgunluk yalnızca fiziksel değil, sinir sistemini de etkileyebiliyor. Bu yüzden oyuncularımın performansını desteklemek adına rotasyona gidiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.