AK Parti'den en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili açıklama: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, zammın önümüzdeki hafta başında açıklanacağını belirtti. En düşük emekli aylığının artırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Güler, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi.

AK Parti'den en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili açıklama: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Yayınlanma:

1.8 MİLYON EMEKLİYE ZAM MÜJDESİ

AK Parti, en düşük emekli aylığını artırmak için çalışma başlattı. Bu düzenlemeden, kök maaşı en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması hedefleniyor.

En düşük emekli maaşına zam için 3 farklı rakam konuşuluyor. 10 bin TL olan maaşın 11.500, 12.000 ve 12.500 TL gibi rakamlara çıkarılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 24,73 oranında zam alacağının netleşmesinin ardından, AK Parti kurmayları kök maaşı düşük olduğu için zam alamayan 1.8 milyon emekli için ek düzenleme çalışmalarına başlamıştı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından gelecek hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından zam oranının kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.

Kulislerde yer alan rakamların sosyal medyada ve kamuoyunda yetersiz olarak görüldüğü de göze yansıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.