Ali Babacan'dan CHP açıklaması: "4 parti olmasa CHP daha düşük oy alırdı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs seçimlerindeki ortak Milletvekili listesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan'dan CHP açıklaması: "4 parti olmasa CHP daha düşük oy alırdı"
Yayınlanma:

14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden giren ve mecliste 15 Milletvekiliyle temsil edilen DEVA Partisi’nde Genel Başkan Ali Babacan, katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

15+5 DİYE ANLAŞMIŞKEN...

Babacan, seçim için 600 Milletvekili adaylarının hazır olduğunu ve ‘Ortak Liste’ teklifinin seçimden hemen önce CHP tarafından yapıldığını belirtti ve şunları söyledi: “ Ortak listenin 32 Milletvekili daha fazla çıkarmak anlamına geldiğini ve bunun 18 tanesinin bizim adaylarımız sayesinde olacağını hesaplamıştık. Listedeki aday sayısında 15+5 diye anlaşmışken CHP, Siirt ve Iğdır il başkanlarımızı liste başı yapmak istedi, biz de onay verdik. Elâzığ, Erzurum ve Yozgat’ta bizim adayımızın olmasının CHP’nin adaylarının seçilmesini sağlayacağını söylediler ve bizler de CHP’li adaylar seçilsin diye partililerimizi aday yaptık. Kilis’te istifa eden CHP adayının yerine de bizim İl Başkanımızı istediler kabul ettik böylece toplamda 26 adayımız listede kendine yer buldu”

Ali Babacan bu açıklama ile 26 adayı kendilerinin istemediğini birçoğunun CHP isteğiyle listeye konduğunu dile getirdi ve CHP’nin oyunu arttırdıklarını aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.