Almanya EURO 2024’e ev sahipliği yapacak! Berlin'de gezilecek yerler

Futbol heyecanı Avrupa'nın dört bir yanını saracak. Almanya, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ve 10 farklı şehirde futbolseverleri ağırlayacak. O kentlerden bir de Almanya’nın başkenti Berlin… İşte Berlin’de gezilecek yerler…

Almanya EURO 2024’e ev sahipliği yapacak! Berlin'de gezilecek yerler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Avrupa kıtasının en büyük futbol organizasyonu UEFA EURO 2024 gelecek yaz Almanya’da düzenlenecek. Türkiye’nin de katılacağı turnuva öncesi taraftarlarımız hem maç biletlerine hem uçak biletlerine yoğun ilgi gösterdi. Peki Almanya’nın 10 ayrı kentinde düzenlenecek EURO 2024’e gittiğinizde nereleri gezeceksiniz…

Berlin, Almanya'nın başkenti ve en büyük şehri olarak tanımlanıyor. Zengin bir tarihe ve kültüre sahip olan Berlin, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

BRANDENBURG KAPISI

Brandenburg Kapısı, Berlin'in en ikonik simgelerinden biri. 18. yüzyılda inşa edilen kapı, Neoklasik tarzda olup 26 metre yüksekliğe sahip. Kapı, Doğu ve Batı Berlin'i birbirinden ayıran Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra yeniden birleşme sembolü haline geldi.

brandenburg-kapisi.jpg

REİCHSTAG BİNASI

Reichstag Binası, Alman Parlamento Binası olarak da bilinen bir bina. 19. yüzyılda inşa edilen bina, Neo-Rönesans tarzındadır ve 98 metre yüksekliğe sahip. Binanın çatısında bulunan cam kubbe, şehrin en popüler turistik cazibe merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

reichstag-binasi.jpg

CHECKPOİNT CHARLİE

Checkpoint Charlie, Soğuk Savaş döneminde Doğu ve Batı Berlin'i birbirinden ayıran bir sınır kontrol noktası olarak biliniyor. 1961'den 1989'a kadar kullanılan nokta, Soğuk Savaş'ın en önemli sembollerinden biri. Günümüzde Checkpoint Charlie, bir müze haline geldi. Müzede, sınır kontrol noktası ile ilgili tarihi belgeler ve fotoğraflar sergileniyor.

checkpoint-charlie.jpg

BERLİN DUVARI

Berlin Duvarı, 1961'den 1989'a kadar Doğu ve Batı Berlin'i birbirinden ayıran bir duvardı. Soğuk Savaş'ın en önemli sembollerinden biriydi. Duvarın yıkılmasından sonra kalan parçalar, günümüzde bir anıt olarak korunuyor. Anıt, Berlin'in tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçası olarak kabul ediliyor. Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra kalan parçalar, şehrin farklı yerlerinde görülüyor. En popüler parçalar arasında, East Side Gallery ve Bernauer Straße bulunuyor.

berlin-duvari.jpg

MEMORİAL TO THE MURDERED JEWS OF EUROPE

Memorial to the Murdered Jews of Europe, 2. Dünya Savaşı sırasında öldürülen altı milyon Yahudi'yi anmak için inşa edilen bir anıt. Anıt, 2005 yılında açılmış ve 2 bin 711 adet beton bloktan oluşuyor. Anıt, Yahudilerin soykırım sırasında yaşadığı acıyı ve kaybı simgeliyor.

memorial-to-the-murdered-jews-of-europe.jpg

CHARLOTTENBURG SARAYI

Charlottenburg Sarayı, Berlin'in en büyük saraylarından birisi. Saray, zengin iç dekorasyonu ve bahçeleriyle ün kazanmış. Sarayın iç dekorasyonunda, Avusturya, Fransa ve İtalya'dan getirilen değerli eşyalar kullanılıyor. Sarayın bahçeleri ise, Avrupa'nın en güzel bahçelerinden biri olarak kabul ediliyor.

charlottenburg-sarayi.jpg

PERGAMON MÜZESİ

Pergamon Müzesi, Berlin'in en önemli müzelerinden birisi. Müzede, Antik dünyanın en önemli eserlerinden bazıları sergileniyor. Müzede sergilenen eserler arasında, Milet'ten Pergamon sunağı, Bergama Zeus tapınağının kapıları ve Babil'den İsa'nın doğumunu betimleyen bir kabartma gibi eserler bulunuyor.

pergamon-muzesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.