Almanya EURO 2024’e ev sahipliği yapacak! Münih'de gezilecek yerler

Avrupa'nın dört bir yanında futbol heyecanı dorukta! Almanya, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ve 10 farklı şehirde futbol tutkunlarını ağırlayacak. O kentlerden bir de Münih… İşte Münih’de gezilecek yerler…

Almanya EURO 2024’e ev sahipliği yapacak! Münih'de gezilecek yerler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Avrupa kıtasının en büyük futbol organizasyonu UEFA EURO 2024 gelecek yaz Almanya’da düzenlenecek. Türkiye’nin de katılacağı turnuva öncesi taraftarlarımız hem maç biletlerine hem uçak biletlerine yoğun ilgi gösterdi. Peki Almanya’nın 10 ayrı kentinde düzenlenecek EURO 2024’e gittiğinizde nereleri gezeceksiniz…

Münih, Almanya'nın en büyük üçüncü şehri ve Bavyera eyaletinin başkenti olarak biliniyor. Zengin bir tarihe ve kültüre sahip olan Münih, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

İşte Münih'de ziyaret edilebilecek en popüler yerler…

MARİENPLATZ

Münih'in en merkezi noktası olarak ifade ediliyor. Meydanın ortasında bulunan Marienbrunnen (Meryem Çeşmesi), şehrin en ikonik simgelerinden biri. Meydanın çevresinde ise, Münih Belediye Binası, Neues Rathaus (Yeni Belediye Binası) ve Viktualienmarkt (Sebze Pazarı) gibi önemli yapılar bulunuyor.

marienplatz.jpg

ALTES RATHAUS

14. yüzyılda inşa edilen Altes Rathaus (Eski Belediye Binası), Münih'in en eski binalarından biri olarak biliniyor. Binanın çatısında bulunan saat kulesi, şehrin en önemli simgesi.

altes-rathaus.jpg

NEUES RATHAUS

19. yüzyılda inşa edilen Neues Rathaus (Yeni Belediye Binası), Münih'in en önemli binalarından biri. Binanın çatısında bulunan Glockenspiel, her gün saat 11.00, 12.00 ve 17.00'de hareketli bir gösteri sunuyor.

neues-rathaus.jpg

VİKTUALİENMARKT

Münih'in en büyük açık pazarı olan Viktualienmarkt, şehrin en canlı ve hareketli yeri olarak adlandırılıyor. Pazarda, taze meyve ve sebzeler, et ve balık ürünleri, peynir ve şarküteri ürünleri gibi çok çeşitli yiyecekler bulunuyor.

viktualienmarkt.jpg

FRAUENKİRCHE

15. yüzyılda inşa edilen Frauenkirche, Münih'in en önemli kilisesi. Kilisenin iki kulesiyle şehrin siluetini oluşturan ikonik bir yapı.

frauenkirche.jpg

NYMPHENBURG SARAYI

17. yüzyılda inşa edilen Nymphenburg Sarayı, Münih'in en büyük sarayı olarak biliniyor. Saray, zengin iç dekorasyonu ve bahçeleriyle ün kazandı.

nymphenburg-sarayi.jpg

BMW MÜZESİ

BMW'nin tarihini ve ürünlerini sergileyen BMW Müzesi, Münih'in en popüler turistik cazibe merkezlerinden biri. Müzede, klasik ve modern BMW otomobilleri, motosikletleri ve motorları sergileniyor.

bmv.jpg

DEUTSCHES MUSEUM

Dünyanın en büyük bilim ve teknoloji müzesi olan Deutsches Museum, Münih'in en önemli müzelerinden biri. Müzede, uzay, havacılık, ulaşım, enerji, iletişim, tıp ve bilim gibi çok çeşitli konularda sergiler bulunuyor.

deutsches-museum-001.jpg

OLYMPİAPARK

1972 Yaz Olimpiyatları için inşa edilen Olympiapark, Münih'in en önemli spor ve eğlence alanlarından biri. Parkta, Olimpiyat Stadı, Olimpiyat Kulesi ve Olympiapark Gölü gibi önemli yapılar bulunuyor.

olympiapark.jpg

ENGLİSCHER GARTEN

Münih'in en büyük parkı olan Englischer Garten, şehrin en popüler dinlenme ve rekreasyon alanı olarak karşımıza çıkıyor. Parkta, göller, nehirler, çayırlar, ormanlar ve yürüyüş yolları gibi çeşitli doğal güzellikler bulunuyor.

englischer-garten.jpg

LENBACHHAUS

Modern ve çağdaş sanat eserleri sergileyen Lenbachhaus, Münih'in en önemli sanat müzelerinden biri. Müzede, Franz Marc, Wassily Kandinsky ve Gabriele Münter gibi sanatçıların eserleri bulunuyor.

lenbachhaus.jpg

ALTE PİNAKOTHEK

Avrupa'nın en önemli sanat müzelerinden biri olan Alte Pinakothek, Rönesans, Barok ve Rokoko dönemlerinden eserler sergileniyor. Müzede, Leonardo da Vinci, Raphael, Rembrandt ve Rubens gibi sanatçıların eserleri bulunuyor.

alte-pinakothek.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.