Hamburg'da gezilecek yerler nereler?

EURO 2024’te mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımımız, Almanya’da grup maçlarını Dortmund ve Hamburg’da oynayacak. İki kente gidecek taraftarlarımız için gezilecek yerleri derledik…

Hamburg'da gezilecek yerler nereler?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Türkiye'nin EURO 2024 grup maçlarını oynayacağı kentlerden biri de Hamburg. Türk taraftarlar, Hamburg'da gezilecek yerleri şimdiden aramaya başladı. Peki Hamburg'da gezilecek yerler nereler?

Hamburg, Almanya'nın kuzeyinde bulunan ve Elbe Nehri kıyısında yer alan bir liman şehri. Hamburg, canlı kültürel yerleri, zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor.

HAMBURG'DA GEZİLECEK EN POPÜLER YERLER

Miniatur Wunderland

Dünyanın en büyük minyatür tren istasyonu ve şehri olan Miniatur Wunderland, 15 bin 400 metrekarelik alanda bin 540 trene ve 9 bin300'den fazla minyatür bina ve yapıya ev sahipliği yapıyor.

miniatur-wunderland.jpg

Speicherstadt

19. yüzyılda inşa edilen Speicherstadt, dünyanın en büyük ahşap depolama bölgelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu bölgede müzeler, restoranlar ve mağazalar yer alıyor.

speicherstadt.jpg

Port of Hamburg

Dünyanın en büyük limanlarından biri olan Hamburg Limanı, yıllık 130 milyondan fazla konteyner ve 50 milyondan fazla yolcuyu ağırlıyor. Limanı ziyaret ederek dev gemileri yakından görebiliyor, gemi turlarına katılabiliyor veya liman müzesini ziyaret edebiliyorsunuz.

port-of-hamburg.jpg

Alter Elbtunnel

1886 yılında inşa edilen Alter Elbtunnel, Elbe Nehri'nin altından geçen ilk tünel olarak biliniyor. Tünelin içinden yürüyerek veya bisikletle geçerek nehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Öte yandan Alter Elbtunnel, tarihi asansörleriyle de öne çıkıyor. Bu asansörler, tünelin altından nehir seviyesine kadar olan yüksekliği aşmak için kullanılıyor.

alter-elbtunnel.jpg

Schmidt Tivoli

1843 yılında kurulan Schmidt Tivoli, Almanya'nın en eski lunaparklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Eğlenceli oyun alanları ve etkileşimli aktiviteler içeren bu yerde ziyaretçiler, oyun oynayabiliyor, eğlenceli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçiriyorlar.

schmidt-tivoli-1.jpg

Planten un Blomen Park

45 hektarlık bir alana yayılan Planten un Blomen Park, Hamburg'un en büyük parkı olarak biliniyor. Parkta çiçek bahçeleri, göletler, bir sera ve bir Japon bahçesi bulunuyor. Park, çocuk oyun alanları, spor alanları ve açık hava etkinlikleri için geniş alanlar içeriyor.

planten-un-blomen-park.jpg

Hamburg'da ayrıca birçok müze, sanat galerisi, tiyatro ve konser salonu bulunuyor. Şehir, canlı gece hayatı ile de ön planda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.