Gelsenkirchen'de ziyaret edilecek yerler!

Almanya, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ve futbolseverleri 10 ayrı şehirde konuk edecek. Gelsenkirchen'de ziyaret edilecek yerleri sizin için derledik…

Gelsenkirchen'de ziyaret edilecek yerler!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Avrupa'nın en büyük futbol etkinliği olan UEFA EURO 2024, önümüzdeki yaz Almanya'da düzenlenecek. Türkiye'nin de yer alacağı turnuvaya olan ilgi, taraftarların maç ve uçak biletleri için büyük bir talep yaratıyor. Peki, EURO 2024'ün Almanya'da düzenleneceği 10 ayrı şehirde nereleri ziyaret etmeyi düşünüyorsunuz?

Gelsenkirchen, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Şehir, Ruhr bölgesinin en büyük şehirlerinden biridir ve zengin bir tarihe ve kültüre sahip.

VELTİNS ARENA

Gelsenkirchen'in en ikonik simgelerinden biri olan Veltins Arena, dünyanın en büyük futbol stadyumlarından biri. Stadyum, Schalke 04 futbol takımının ev sahibi olarak biliniyor.

veltins-arena.jpg

SCHLOSS HORST

16. yüzyılda inşa edilen Schloss Horst, Gelsenkirchen'in en önemli tarihi yapılarından. Kale, günümüzde bir müze ve restoran olarak kullanılıyor.

schloss-horst.jpg

RUHR MUSEUM

Ruhr bölgesinin tarihini ve kültürünü anlatan Ruhr Museum, şehrin en önemli müzesi. Müzede, bölgenin endüstriyel geçmişi ve kültürü ile ilgili çeşitli sergiler bulunuyor.

ruhr-museum.jpg

NORDSTERNPARK

Eski bir kömür madeni olan Nordsternpark, günümüzde bir kültür merkezi ve rekreasyon alanı olarak kullanılıyor. Parkta, bir müze, bir sanat galerisi, bir tiyatro ve çeşitli rekreasyon alanları bulunuyor.

nordsternpark.jpg

GELSENKİRCHENER ZOO

Gelsenkirchener Zoo, Almanya'nın en büyük hayvanat bahçelerinden biri. Hayvanat bahçesinde, Afrika, Asya ve Amerika gibi farklı kıtalardan hayvanlar bulunuyor.

gelsenkirchener-zoo.jpg

MUSİKTHEATER İM REVİER

Gelsenkirchen'in en önemli tiyatrolarından biri olan Musiktheater im Revier, opera, bale ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapıyor.

musiktheater-im-revier.jpg

MUSEUM FÜR INDUSTRİEGESCHİCHTE

Endüstri tarihini anlatan Museum für Industriegeschichte, şehrin önemli müzelerinden biri. Müzede, bölgenin endüstriyel geçmişi ile ilgili çeşitli sergiler bulunuyor.

museum-fur-industriegeschichte.jpg

GELSENKİRCHENER INNENSTADT

Gelsenkirchen'in tarihi merkezi, şehrin en canlı ve hareketli yerlerinden. Meydanları, tarihi binaları ve mağazaları ile ziyaretçilerine keyifli anlar sunuyor.

gelsenkirchener-innenstadt.jpg

GELSENKİRCHENER EİNKAUFSSTRAßEN

Gelsenkirchen, alışveriş için ideal bir şehir. Şehrin en önemli alışveriş caddeleri arasında Bahnhofstraße ve Willy-Brandt-Platz bulunuyor.

bahnhofstrase-ve-willy-brandt-platz.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.