Altaylı’ya yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Suriyeli öğrenciler için 30 bin temizlik görevlisi alınacak" iddiası gerçeği yansıtmıyor” ifadeleri kullanıldı.

Altaylı’ya yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde sosyal medyada yayılan "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullara 30 bin temizlik görevlisi alacak" iddiasını yalanladı. DMM tarafından yapılan açıklamada, bu bilginin doğru olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ilave 30 bin temizlik personelinin istihdam edilmesiyle ilgili açıklamalarına atıfta bulunuldu. Tekin'in söz konusu personelin, MEB'e bağlı okullarda temizlik hizmetlerinin daha verimli şekilde yürütülmesi için alınacağını belirttiği ifade edildi.

DMM, iddiaların tamamen asılsız olduğunun altını çizerek, şu bilgilere yer verdi:

“30 bin temizlik personeli alımının, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için yapılacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bununla birlikte, Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla desteklenen PIKTES Projesi kapsamında, 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025 tarihleri arasında 29 ildeki okullarda 3 bin 117 malzemesiz temizlik personeli alımı gerçekleştirilecektir. Ancak bu proje kapsamında yapılan alım, sadece belirli bir süreyle sınırlı olup, daimi kadro tahsisi içermemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bahsettiği 30 bin temizlik personeli alımıyla bu projenin herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.”

DMM, kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapılan dezenformasyon kampanyalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.