Bakan Yumaklı duyurdu: Güvenilir gıda da yeni dönem!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliği alanında önemli bir adım attıklarını duyurdu. "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" başlıklı basın toplantısında konuşan Bakan Yumaklı, gıda güvenliğinin sağlanması adına son bir yılda yürütülen yenilikçi çalışmaları tanıttı.

Bakan Yumaklı duyurdu: Güvenilir gıda da yeni dönem!
Yayınlanma:

Özellikle, tüketicilerin hileli ve taklit gıdalardan korunması amacıyla geliştirilen Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi'nin, anlık olarak elektronik ortamda faaliyete geçeceğini açıkladı. Yeni sistem, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesi üzerinden 2 Ekim saat 09.00 itibarıyla kullanılmaya başlanacak.

Bakan Yumaklı, bu yeni sistem sayesinde, vatandaşların taklit ve tağşiş ürünler konusunda anında bilgilendirileceğini vurguladı. Bu yenilikle birlikte tüketicilerin güvenilir gıdaya daha hızlı ulaşabileceklerini belirten Yumaklı, "Artık halkımız, sofralarına koyduğu gıdanın güvenli olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilecek" dedi.

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE GÜVENLİK ADIMLARI

Toplantıda gıda güvenliğinin sadece son ürünle sınırlı olmadığını, bitki ve hayvan sağlığının da bu sürecin en önemli ayaklarından biri olduğunu belirten Yumaklı, bitkisel üretim için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Son dönemde tehlikeli kimyasal maddelerin kullanımını yasakladıklarını, kalıntı sorunuyla etkin mücadele için yeni çalışmalar başlattıklarını ve biyolojik mücadele yöntemlerine teşviklerin artırıldığını söyledi. Ayrıca, ihraç edilen meyve ve sebzelerin kontrollerinin sınır noktalarında yapılmaya başlandığını açıkladı.

Hayvansal üretimde de şap aşılamasının artırıldığını belirten Bakan, bu sayede vaka sayısında %79 oranında düşüş sağlandığını aktardı. Veteriner kontrol noktalarının sayısının artırılacağını ve kesimhanelere kamera sistemi kurulmasının zorunlu hale getirileceğini ifade eden Yumaklı, yaban hayatındaki kuduz vakalarına karşı mücadele için yılda 3 milyon doz kuduz aşısının havadan uygulandığını söyledi.

TÜKETİCİLERE GÜVEN VEREN YENİ SİSTEM

Yumaklı, güvenli gıdanın sağlanması için ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun olarak çalıştıklarını belirterek, bu sistemin Türkiye’nin gıda güvenliğinde yeni bir çağ başlatacağını söyledi. Tüketicilerin bilinçlenmesi ve güvenli gıdaya erişiminin kolaylaştırılması adına bu tür yenilikçi adımların önemine dikkat çekti. Yeni dönemde, hileli ürünlerin piyasadan hızlıca çekilmesi ve üreticilere caydırıcı yaptırımlar uygulanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.