Beyaz Saray'dan İsrail'e 21 günlük ateşkes çağrısı

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin düşürülmesi ve 21 günlük acil ateşkes çağrısını bir kez daha yineleyerek, bölgede topyekun bir savaşın çözüm olmadığını vurguladı.

Beyaz Saray'dan İsrail'e 21 günlük ateşkes çağrısı
Yayınlanma:

Günlük basın brifinginde açıklamalarda bulunan Jean-Pierre, ABD'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sürecinde yoğun diplomatik çabalar yürüttüğünü belirtti. Bu çabaların sonucunda, G7 ülkeleri ve bazı Arap ülkelerinin desteğiyle İsrail-Lübnan sınırında geçici bir ateşkes çağrısı yapıldığını ifade etti.

Jean-Pierre, topyekun bir savaşın bölgede hiçbir soruna çözüm getirmeyeceğini belirterek, "Geçici ateşkes için elimizden geleni yapıyoruz, böylece diplomatik adımlar atılabilecek bir alan açmış oluruz. Bu süreçte İsraillilerle koordineli hareket ettik" dedi. ABD'li yetkililerin New York'ta bu konudaki görüşmelere devam ettiğini kaydeden Jean-Pierre, İsrail'in ateşkes çağrısına yönelik olumsuz açıklamalarına ise yorum yapmayacağını belirtti.

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde Avrupa Birliği (AB) ve 8 ülkenin bir araya gelerek hazırladığı ortak açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi ve diplomasiye fırsat tanınması amacıyla 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapılmıştı. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, New York’ta yaptığı açıklamada, "hedeflerine ulaşıncaya kadar" Hizbullah’a yönelik saldırılara devam edeceklerini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.