CHP'li Murat Emir'den Ensarioğlu'na 'Narin' çağrısı: ''Bildiklerini derhal açıkla!''

CHP Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'na çağrıda bulundu. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Emir, Ensarioğlu'nun cinayetle ilgili bildiklerini açıklamasını talep etti.

CHP'li Murat Emir'den Ensarioğlu'na 'Narin' çağrısı: ''Bildiklerini derhal açıkla!''
Yayınlanma:

Murat Emir, "Küçük Narin'in kaybolmasından bu yana hepimiz büyük bir endişe içindeydik. Bugün ise tüm Türkiye olarak yas tutuyoruz. Bu sadece bir çocuğun öldürülmesi değil, aynı zamanda vicdanları sarsacak bir vahşettir." dedi. Emir, olayın peşinin bırakılmaması gerektiğini belirterek, güvenlik güçlerinin süreci yeterince hızlı yürütmediğine dair eleştirilerde bulundu.

"ENSARİOĞLU BİLDİKLERİNİ AÇIKLAMALI"

Murat Emir, AK Partili Ensarioğlu'nun "Bildiğimiz ama söyleyemediğimiz şeyler var" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. "Bu sözler büyük kaygı yaratıyor. Bir cinayet söz konusu ve 8 yaşındaki bir çocuk katledilmiş. Ensarioğlu'nun aileyle olan 40 yıllık dostluğu bu gerçeklerin üzerini örtmemeli. Bildiği her ne varsa derhal açıklamalı." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenerek, "Bu cinayetin üstüne kararlılıkla gideceğiz diyorsunuz. Yapacağınız ilk iş, milletvekilinizi çağırmak ve olayla ilgili bildiklerini açıklamasını sağlamak olmalı." dedi. Emir, kamuoyunun bu olayın aydınlatılması için seferber olduğunu, ancak hala birçok karanlık noktanın bulunduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Soruşturma gizli, son aşamaya gelindi. Bilip de söylemememiz gereken şeyler var. Aile dostlarımız. Onları daha fazla üzmemek adına konuşmuyoruz." demişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.