Cübbeli Ahmet'e saldıran kişi serbest kaldı

Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde bir dernekte düzenlenen sohbet programına katılan ve 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, program çıkışında yumruklu bir saldırıya uğramıştı.

Cübbeli Ahmet'e saldıran kişi serbest kaldı
Yayınlanma:

Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan, Ali A., serbest bırakıldı.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün avukatı Emir Akpınar, serbest bırakılma kararını şu şekilde duyurdu:

"Müvekkilimiz Ahmet Mahmut Ünlü'ye yönelik 07/09/2024 tarihinde sohbet çıkışında gerçekleştirilen menfur saldırı sonucunda gözaltına alınan şüpheli Ali A.'nın serbest bırakıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Soruşturma dosyasına müdahil olma çabamız, alınan ‘gizlilik kararı’ nedeniyle sonuçsuz kalmıştır.

Saldırının sadece fiziki etkisi değil, aynı zamanda provokatif özelliği de göz önünde bulundurulduğunda, soruşturma makamlarının bu eyleme karşı daha etkili bir yaklaşım sergilemesi gerekirdi. Koruma polisimizin zamanında müdahalesi sayesinde büyük bir tehlike önlenmiş olmasına rağmen, failin kısa sürede tahliye edilmesi son derece düşündürücü, hukuki açıdan sorunlu ve kamu güvenliği açısından ciddi riskler taşımaktadır.

Cübbeli Ahmet Hocamızın can güvenliğinin ve yaşanmak istenen toplumsal kaosun bu şekilde algılanmasını kabul etmiyoruz. Bu karara karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.