Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den talimat verdi: ''Emekliye zam mevzusunu halledin''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO toplantısı için gittiği New York'ta ekonomi kurmaylarına, emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesini hızlandırmaları talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den talimat verdi: ''Emekliye zam mevzusunu halledin''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye gazetesinin aktardığına göre, Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde kurmaylarına “Emeklilere yapılacak zam mevzusuna çalışın. Ben, NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin!” dedi.

EKONOMİ KURMAYLARININ YOĞUN MESAİSİ

Hafta başında, AK Parti'nin ekonomi kurmayları mevcut seçenekleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. İlk toplantıda net bir çözüm ortaya çıkmayınca, kurmaylar ikinci kez toplandı. Daha önce parti ve Beştepe'deki toplantılarda ele alınan çalışmalar da yeniden gözden geçirildi. Ancak, emekli maaşlarına yönelik net bir formül belirlenemedi.

ÇEŞİTLİ ZAM FORMÜLLERİ TARTIŞILDI

Toplantılarda, kök aylığın artırılmasının emeklilerin lehine olacağı, ancak bu formülün düşük prim ödeyenlerle yüksek prim ödeyenler arasındaki maaş farkını daraltarak adaletsizliğe yol açabileceği belirtildi. Bunun yerine, tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri değerlendirildi. Ancak, bu formülün Hazine'ye getireceği ek yük nedeniyle çalışmaya sıcak bakılmadı.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı. Yapılacak düzenlemenin tüm emeklileri kapsayacak şekilde oluşturulması durumunda, tek maddelik bir değişikliğin yeterli olacağı ve bu değişikliğin ‘torba yasa’ya eklenerek hızla Meclis’ten geçirilebileceği üzerinde duruluyor.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Çalışmalar tamamlandığında, düzenlemenin önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.

MİLYONLARCA EMEKLİ İÇİN KRİTİK BEKLEYİŞ

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay yapılacak yüzde 24,73 oranındaki zamma rağmen, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 1,7 milyon emeklinin maaşı 10 bin lirada kalıyor. Ekonomi kurmayları, tüm alternatifleri değerlendirerek etki analizlerini yapıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.