Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsüne çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Eylül 2024 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda 14. kez dünya liderlerine hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsüne çıkıyor!
Yayınlanma:

Erdoğan’ın konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistin meselesi başta olmak üzere küresel barışa dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumu İsrail’in saldırılarına karşı durmaya çağıracak.

14 YILLIK TECRÜBE İLE BM KÜRSÜSÜNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na ilk kez başbakanlık görevi döneminde, 2005 yılında katıldı ve o tarihten itibaren uluslararası krizler, terörle mücadele, iklim değişikliği ve BM’nin reform ihtiyacı gibi birçok konuya dikkat çekti. 2014'te "Dünya beşten büyüktür" söylemiyle BM Güvenlik Konseyi'ndeki adaletsiz yapıya vurgu yapan Erdoğan, bu eleştirilerini yıllar içinde sık sık yineledi.

GÜNDEM İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ

Erdoğan, son dönemde artan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme dair BM Genel Kurulu'nda önemli çağrılar yapacak. Türkiye, uzun yıllardır Filistin meselesinde aktif bir rol üstlenmiş, BM platformunu bu konudaki adaletsizlikleri dile getirmek için kullanmıştı. Erdoğan’ın konuşmasının bu bağlamda dünya kamuoyunu harekete geçirmeye yönelik güçlü bir mesaj taşıması bekleniyor.

YÜKSEK DÜZEYDE KATILIM BEKLENİYOR

22 Eylül’de “Geleceğin Zirvesi” ile açılacak BM 79. Genel Kurulu’nda, 190 ülkeden üst düzey katılım öngörülüyor. Liderlerin konuşmalarını gerçekleştireceği yüksek düzeyli oturumlar ise 24 Eylül’de başlayacak. Erdoğan’ın bu oturumların ilk gününde, üçüncü sırada konuşma yapması planlanıyor. Erdoğan'ın hitabının ardından, zirve kapsamında birçok devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.