Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: ''Katliamların önüne geçmek için her türlü gayreti göstereceğiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen 6. Etnospor Forumu'na gönderdiği video mesajda, yurt dışından gelen misafirleri Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Geleneksel Sporların İhyası" parolasıyla düzenlenen forumun üye ülkelere, katılımcılara ve tüm sporculara hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: ''Katliamların önüne geçmek için her türlü gayreti göstereceğiz''
Yayınlanma:

Dünyanın her köşesinden gelen ve foruma katkı sunan herkesi teşekkür eden Erdoğan, Etnospor Forumu'nun küresel krizler, gerilimler ve çatışmalarla mücadele edilen bir dönemde düzenlenmesinin önemine değindi. Geleneksel sporların zengin çeşitliliğini yansıtan bu forumun, barış ve dayanışma platformu olarak görüldüğünü belirtti.

Katılımcı çeşitliliği bakımından dünyanın önde gelen etkinlikleri arasında yer alan forumun, bölgesel ve küresel düzeyde huzur ve güven ikliminin gelişmesine katkı sağlamasını umduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaletin ve huzurun hakim olması için her zamankinden daha fazla çalışacaklarını vurguladı.

GAZZE VURGUSU

Gazze başta olmak üzere yakın coğrafyada yaşanan krizlerin önüne geçmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Erdoğan, daha adil ve müreffeh bir dünya için verilen mücadelede dostların desteğini beklediğini ifade etti.

"Antalya ile aynı denizi paylaşan, Akdeniz'in hemen öte tarafındaki Gazze'de yaşanan insanlık trajedisini sona erdirecek dayanışma ruhunun bu forumda tezahür edeceğine inanıyorum. Bizler de Gazze başta olmak üzere yakın coğrafyamızda süregiden krizlerin, katliamların ve acıların önüne geçmek için elimizden gelen her türlü gayreti sergilemeye devam edeceğiz. Gönül coğrafyamızdan başlayarak tüm dünyada barışın, adaletin ve huzurun hakim olması için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Daha adil ve müreffeh bir dünyanın tesisi uğruna verdiğimiz bu kutlu mücadelede siz dostlarımızın desteğini bekliyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.