Kazanç vaadiyle 2,5 milyar liralık vurgun: 28 kişi tutuklandı

Eskişehir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya üzerinden yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapan bir şebeke çökertildi.

Kazanç vaadiyle 2,5 milyar liralık vurgun: 28 kişi tutuklandı
Yayınlanma:

2,5 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşan şüphelilere yönelik operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı, bunlardan 28'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebekenin, 111 olayda 112 kişiyi mağdur ettiği tespit edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir gibi 18 farklı ile uzandı. Şüphelilerin, sosyal medya ve sahte web siteleri üzerinden "yüksek kazanç" ve "yatırım" vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Dolandırıcıların, farklı şehirlerde 23 paravan şirket kurarak mağdurları sahte sitelere yönlendirdikleri ve yatırım yapma vaadiyle para transferleri sağladıkları tespit edildi. Operasyon sırasında çok sayıda dijital materyal, sahte banka ve kredi kartları ile sim kartlar ele geçirildi.

Operasyon sonucunda, 28 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9'u ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.