Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde terörle mücadele mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde terörle mücadele mesajı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında özellikle Gazze'deki duruma dikkat çekerek, İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

GAZZE İÇİN UYARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Gazze'de yaşanan trajediyi hatırlatarak, 40 bin masumun hayatını kaybettiğini, 90 bin Filistinlinin yaralandığını ve 16 binden fazla çocuğun yıkıntılar altında can verdiğini belirtti. Bu yıkıntıların, meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin bir enkazı olduğunu söyledi. Erdoğan, "İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım. Bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının artırılarak sürdürülmesi gerekiyor" dedi.

ZİRVENİN TEMASI VE KÜRESEL MEYDAN OKUMALAR

Zirvenin "Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışı'nda Çok Taraflı Diyalogun Güçlendirilmesi" temasının son derece isabetli olduğunu belirten Erdoğan, kural temelli uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğu bir dönemde olduklarını vurguladı. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği, enerji ve gıda güvenliği ile tedarik zincirlerindeki aksamaların, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırdığına dikkat çekti.

ULUSLARARASI DÜZENİN ZAFİYETLERİ

Erdoğan, mevcut uluslararası düzenin zafiyetlerine dikkat çekerek, güçlülerin haklı olduğu değil, haklıların güçlü olduğu bir düzenin inşa edilmesi gerektiğini belirtti. "Türkiye olarak, ekonomik eşitsizliklerin üzerine giden, barış, güvenlik, istikrar ve refah üreten etkili ve tüm insanlığı kucaklayıcı bir uluslararası sistemin inşası için tüm engellemelere rağmen çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN DİPLOMASİ ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin girişimci diplomasi anlayışıyla bölgede ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmek için çaba gösterdiğini belirtti. Amacın, insanı ve insani değerleri merkeze alan bir yaklaşım olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.