Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SPK ve BİST'e uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SPK ve BİST'e seslendi ve "Sermaye piyasasını manipüle etmeye çalışanlara meydanı boş bırakamayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SPK ve BİST'e uyarı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının öne çıkan noktaları şu şekildedir:

Erdoğan, Borsa İstanbul'un tarihine dair çeşitli dönemlere vurgu yaparak, ekonomik mücadelelerin bu platform üzerinden yansıdığını ifade etti.

Borsa İstanbul'un Osmanlı dönemine, finans kapitalin ülkeyi mali açıdan müstemlekeleştirdiği zamanlara dayanan tarihi bir rol oynadığını belirtti.

Yıllarca borsanın, yabancıların ve yerli yatırımcıların sömürüldüğü bir platforma dönüştüğünü ve bu durumun yatırım anlayışını etkilediğini dile getirdi.

Muhalefetin seçim öncesi Borsa İstanbul'u yıpratma çabalarına dikkat çekti, bu çabaların yatırımcıları korkutmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Sermaye piyasalarının derinleşmesinin önemini vurgulayarak, manipülasyon çabalarına karşı regülatör kuruluşlardan daha fazla hassasiyet beklediğini belirtti.

Devletin sağladığı imkanlarla borsanın gazino kapitalizminin etkilerinden kurtarıldığını ifade etti.

Ekonomi ve finans sistemlerinde gerçekleştirdikleri yeniliklere değinerek, enflasyonun kontrol altına alınmasıyla ülkeye yönelik kaynak akışının hızlanacağına inandıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.