Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi: Mor Efrem Süryani Kilisesi ne zaman açılıyor?

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi Mor Efrem Süryani Kilisesi merak ediliyor. Peki, Mor Efrem Süryani Kilisesi nerede? Mor Efrem Süryani Kilisesi ne zaman açılıyor? İşte detaylar…

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi: Mor Efrem Süryani Kilisesi ne zaman açılıyor?
Yayınlanma:

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, Süryani cemaatinin talebi üzerine tahsis edildi. 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle temeli atıldı.

Yeşilköy'de Latin Katolik Mezarlığı'nın orada bulunan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, 8 Ekim Pazar günü bir törenle açılacak.

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesinin açılışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kilisenin yapım sürecinin 10 yılı bulduğunu ifade eden Susin, bunun 7 yılının birtakım formalite ve prosedürlerle geçtiğini aktardı.

Kilisenin temelinin 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Susin, "19 Şubat'ta açılışını yapacaktık ama 6 Şubat'taki depremler bizi durdurdu. Çok büyük bir acıydı ülke için. Böyle bir ortamda açılış yapmamız söz konusu olamazdı. Sonrasında da araya ramazan, bayramlar girdi. Açılış pazar gününe kaldı. İnşallah pazar günü yine Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz. Tabii çok heyecanlıyız, çok mutluyuz, çok sevinçliyiz” diye konuştu.

“TELEFONLARIMIZ SUSMUYOR"

Dünyadaki tüm Süryanilerin büyük bir heyecanla süreci takip ettiklerini ve açılışa gelmek isteyenler olduğunu belirten Susin, "Telefonlarımız susmuyor. Bu aynı zamanda ülkemizin de bir prestiji. Ülkemiz açısından da dışarıdaki ön yargılarla ilgili güzel bir mesaj. Ülkemize, bizlere, herkese hayırlı olsun. Umuyorum burada yapılacak dualar ülkemizin birliği ve beraberliğinin yükselmesi için vesile olur” ifadelerini kullandı.

k-001.jpg

Susin, açılışta Patrikliğin bir temsilcisinin yanı sıra yurt içi ve dışından geniş bir katılımın olacağını kaydetti. Devlet erkanının da yer alacağı açılış sırasında kilisenin üst katına cemaati alacaklarını söyleyen Susin, kilisede aynı anda 750 kişinin oturarak ibadet edebileceğini belirtti.

Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki kilise dışında kendi mülkiyetlerinde bir kilise olmadığını belirten Susin, cemaatin yoğunluğunun Yeşilköy'de olduğunu ve bu kilisenin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacağını aktardı.

Susin, açılıştan sonraki pazar günü de ''kilisenin kutsaması'' olarak adlandırdıkları ilk ayinin yapılacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.