DEKAP Sözcüsü Şan: Akbelen Ormanı'nda kesimi durdurun!

Akbelen Ormanı'nda linyit sahasını genişletmek için 750 dönümlük asırlık çam ormanlarının kesilmesine tepkiler devam ederken, DEKAP Sözcüsü Şan, "İnsanlığa, doğaya, yaşam alanlarına, ormanlara karşı daha fazla suç işlemeyin!" dedi.

DEKAP Sözcüsü Şan: Akbelen Ormanı'nda kesimi durdurun!
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji A.Ş. tarafından, linyit sahasını genişletmek için 750 dönümlük asırlık çam ormanlarının kesilmesine tepkiler devam ediyor.

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, orman yangınlarının art arda sürdüğü, Türkiye'nin akciğerlerinin yandığı, aşırı sıcaklıklardan hayatın durma noktasına geldiği bu süreçte ormanların göz göre göre kesilmesine karşı çıktıklarını, doğaya karşı işlenen bu suçların son bulması gerektiğini belirtti.

whatsapp-image-2023-07-21-at-11-48-21.jpeg

"YETER ARTIK DÖNÜN BU YANLIŞ HATALARDAN!"

Şan, "Tam bu zamanda orman yangınları, sel ve heyelanların yakamıza yapıştığı, kavurucu sıcaklarla boğuştuğumuz küresel iklim krizinin ortasında yapılıyor bu orman ve ağaç katliamı... Yeter artık dönün bu yanlış hatalardan!" ifadelerini kullandı.

"Yurt savunması ormanı, suyu, dereyi, dağı, tepeyi, denizi, havayı, ovayı savunmaktan geçer" diyen Şan, "Bu mücadelede 25 yıla yakındır yaptığımız uyarıların tamamını bize yaşatanlar hala yaşamı, yaşam alanlarını geri dönüşümsüz yok etmeyi sürdürüyor." diye konuştu.

whatsapp-image-2023-07-26-at-01-18-10.jpeg

İkizköy halkının yaşam alanlarını korumak için mücadele verdiğini vurgulayan Şan, şunları söyledi: "'Dünyanın fosili' olarak gösterilen ülkemizde, ana fosil yakıt kömür için, dünyanın ve ülkemizin akciğerleri olan ormanları kesme baskısı yapılıyor. Köylülerin üzerine kolluk kuvvetleri gönderiliyor!

Her daim omuz başlarında olduğumuz ve olmayı sürdüreceğimiz İkizköylüler; 4 yıldır ormanlarını katletmeyin, iklimi daha da krize sokmayın diye yaşam alanlarını koruma mücadelesi veriyor.

"KÖMÜR MADENİ TAHSİS İZNİNİ İPTAL EDİN"

İnsanlığa, doğaya, yaşam alanlarına, ormanlara karşı daha fazla suç işlemeyin. Akbelen Ormanı'ndan kesim ekiplerini geri çekin. Doğal yaşam alanlarını terk edin, Akbelen Ormanı'nda kesimi durdurun, kömür madeni tahsis iznini iptal edin."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.