Elon Musk sonrası X'te kıyım yaşandı: Milyonlarca hesap askıda!

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), Elon Musk’ın satın almasından sonra ilk şeffaflık raporunu yayımladı.

Elon Musk sonrası X'te kıyım yaşandı: Milyonlarca hesap askıda!
Yayınlanma:

2024'ün ilk yarısını kapsayan rapor, platformdaki hesap askıya alma ve içerik kaldırma işlemlerinde büyük bir artış yaşandığını ortaya koydu. Ocak ve haziran ayları arasında 5,3 milyon hesap askıya alınırken, 10,6 milyondan fazla gönderi platformdan kaldırıldı.

ASKIYA ALINAN HESAPLARDA ÜÇ KAT ARTIŞ

Elon Musk öncesinde, 2022'nin aynı döneminde askıya alınan hesap sayısı 1,6 milyon olarak açıklanmıştı. Ancak, 2024'te bu rakam 3 katına çıkarak 5,3 milyona ulaştı. Platformdaki kuralların daha sıkı uygulanması ve ihlal durumlarına karşı alınan sert önlemler, bu artışın en büyük nedenleri olarak gösteriliyor.

10,6 MİLYONDAN FAZLA İÇERİK KALDIRILDI

Raporda, 2024'ün ilk yarısında kuralları ihlal eden içeriklere yönelik müdahalelerde de ciddi bir artış yaşandığı belirtildi. Toplamda 10,6 milyondan fazla gönderi platformdan kaldırıldı. Musk yönetimindeki X, özellikle platformda yanlış bilgi yayılımı, nefret söylemi ve şiddeti teşvik eden içeriklere karşı daha sert önlemler alarak, kullanıcıların güvenliğini artırmayı amaçladığını ifade ediyor.

ŞEFFAFLIK VE GÜVENLİK TARTIŞMALARI

Elon Musk'ın X’i devralmasının ardından platformun özgür ifade ile güvenlik arasındaki dengeyi nasıl sağlayacağı merak konusuydu. Yapılan bu düzenlemeler ve müdahaleler, platformun kurallarını sıkılaştırdığını gösterse de bazı kullanıcılar, bu değişikliklerin ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğinden endişe duyuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.