Gazze'de korkulan oldu: Sağlık sistemi çöktü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı ve kente az miktarda ilaç girmesine izin verdiği Gazze'de, yakıt olmadığı için sağlık sistemi çöktü.

Gazze'de korkulan oldu: Sağlık sistemi çöktü
Yayınlanma:

7 Ekim'den bu yana İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ederken insani ihtiyaçların da sivillere ulaşmasına engel oluyordu. İsrail, elektrik ve su kesintisini gerçekleştirirken kente yakıt girişini de engelledi.

Hastanedeki bebeklerin ölümle burun buruna geldiği ve sosyal medyada "Gazzeli bebekler yaşasın" (#LetGazaBabiesLive) etiketinin gündem olmasından bu yana, korkulan oldu ve Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü.

Gazze Şeridi'ndeki ablukadan dolayı yakıt tükendi. Hastanelerdeki cihazlar ise güneş enerjisi ile çalıştırılıyor. Dün gece ise birçok solunum cihazına bağlı hastanın olduğu Beit Lahia kentinde Endonezya Hastanesi'nde yakıtın tükenmesinden dolayı elektrik kesildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, gerçekleştirdiği açıklamada hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıklarken, Filistin Kızılayı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad, hastanelerde malzemelerin tükendiğini ve çocukların süt bile bulamadığını duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.