İsrail Hizbullah'ın ceplerini patlatmıştı: Lübnan'da çağrı cihazları nasıl patladı?

7 Ekim'de İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana bölgede tansiyon artarken, İsrail-Lübnan hattında da yeni bir gerilim baş gösterdi. Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalar, bölgedeki durumu daha da kritik hale getirdi.

İsrail Hizbullah'ın ceplerini patlatmıştı: Lübnan'da çağrı cihazları nasıl patladı?
Yayınlanma:

Patlamaların ardından Hizbullah, İsrail’i suçlayarak bu saldırının cezasız kalmayacağını belirtti. İsrail'den henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, güvenlik kaynakları patlamaların kaynağı hakkında çeşitli iddialar öne sürüyor.

NYT: MOSSAD, ÇAĞRI CİHAZLARINA PATLAYICI YERLEŞTİRDİ

The New York Times’ın haberine göre, İsrail’in istihbarat servisi Mossad, Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirmiş olabilir. Habere göre, Hizbullah'ın Tayvan merkezli Gold Apollo şirketinden sipariş ettiği cihazlara, patlayıcı yerleştirildi ve bu patlayıcılar uzaktan aktive edilebilecek şekilde tasarlandı. Lübnan’da dün yaşanan patlamaların, cihazlara Hizbullah liderliğinden geliyormuş gibi görünen bir mesajla tetiklendiği iddia edildi.

GOLD APOLLO’NUN AÇIKLAMASI: ÜRETİM AVRUPA’DA YAPILDI

Gold Apollo şirketi ise yaptığı açıklamada, Hizbullah’a gönderilen cihazların üretiminin Avrupa’daki bir taşeron şirket tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Şirket, 5 bin adet AP924 model çağrı cihazının Lübnan'a ithal edildiğini ve bu cihazların Hizbullah tarafından kullanıldığını doğruladı.

UZMANLAR: PATLAMALAR TESADÜF DEĞİL

Olayla ilgili olarak Reuters'a konuşan güvenlik uzmanları, cihazların pillerinin aşırı ısınma nedeniyle patladığı iddialarına şüpheyle yaklaşıyor. Pil patlamalarının bu düzeyde eş zamanlı ve şiddetli olmasının çok olası olmadığını belirten uzmanlar, bu olayın planlı bir operasyon olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.