MSB, 'Türk SİHA’sını düşüren F-16' iddialarına cevap verdi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk SİHA'sını düşüren F-16 ile ilgili iddiaları yanıtladı.

MSB, 'Türk SİHA’sını düşüren F-16' iddialarına cevap verdi!
Yayınlanma:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Amerika'nın düşürdüğünü iddia ettiği ve tartışmalara konu olan 'Türk SİHA’sını düşüren F-16' konusunda açıklama yayımladı. MSB, uçağın İncirlikten kaltığı yönündeki iddialara da cevap verdi.

MSB ayrıca, terör örgütleriyle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar ile ilgili de bilgiler paylaştı.

SİHA'YI DÜŞÜREN ABD UÇAĞININ İNCİRLİK'TEN KALKTIĞI İDDİASI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'de Türkiye'ye ait SİHA'yı düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığına dair iddiaları yalanlayarak "Uçağın İncirlik'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon. Böyle bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı. Kaynaklar, uçağın nereden kalktığına ilişkin soruya da "Uçak, Ürdün'den kalktı." yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Bulgaristan ve Romanya ile Karadeniz'de deniz mayınlarıyla mücadeleye yönelik oluşturulacak üçlü girişimin nasıl işleyeceğine dair soru üzerine "Karadeniz'e kıyısı bulunan NATO üyesi 3 ülkenin, deniz mayınlarıyla mücadeleye yönelik üçlü girişim kurması konusunda bir mutabakat söz konusu. Bunun çalışma usulleri ve kapsamının belirlenmesine yönelik önümüzdeki günlerde toplantılar yapılacak ve çok uzak olmayan bir zamanda bunlar kamuoyuyla paylaşılacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin'e yardım gönderilmesine ilişkin açıklamaları hatırlatılarak bu yönde bir hazırlık olup olmadığının sorulması üzerine Bakanlık kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek direktifler doğrultusunda TSK'nin yardım ulaştırma görevlerini yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.