ORC ve ASAL Araştırma açıkladı: Asgari ücrete ara zam için vatandaş ne diyor? Bu pazar seçim olsa hangi parti birinci çıkıyor?

ASAL Araştırma ve Danışmanlık şirketi ile ORC Araştırma iki önemli anketin sonucunu paylaştı. Anketlerde vatandaşlara asgari ücrete ara zam konusu ile bu pazar seçim yapılması halinde hangi siyasi partiyi tercih edecekleri soruldu. İki firmanın anketinden de çarpıcı sonuçlar çıktı.

ORC ve ASAL Araştırma açıkladı: Asgari ücrete ara zam için vatandaş ne diyor? Bu pazar seçim olsa hangi parti birinci çıkıyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından iktidarın oy kaybetmesi, muhalefet kanadında cılız da olsa "erken seçim" tartışmalarını başlattı. TBMM'deki çoğunluğun hâlâ Cumhur İttifakı'nda olması erken seçim olasılığını zora soksa da ekonomik tablodaki durum gözleri temmuz ayına çevirdi.

Enflasyonun yıllık bazda yüzde 75'lerde seyretmesi "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılır mı?" sorusunu da gündeme getirdi. Kamuoyunun nabzını tutan araştırma şirketleri de siyasi eğilim ve asgari ücret konusunda anketlerini sürdürüyor.

İKİ FİRMA ARAŞTIRMA SONUCUNU AÇIKLADI

Son olarak ORC Araştırma şirketi 10-14 Haziran tarihinde 5 bin 620 kişi ile yüz yüze anket yaparak vatandaşlara "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" ve "Erken seçim olmalı mı?" sorularını yöneltti. ASAL Araştırma ve Danışmanlık firması ise "Sizce asgari ücrete ara bir zam yapılmalı mı?" sorusuna yanıt aradı.

gqwji-gwiaau3s8.jpg

CHP BİRİNCİ PARTİ, ERKEN SEÇİM İSTEYENLER İSE YÜZDE 46'DA

ORC Araştırma'nın "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 32, 2'si CHP derken, yüzde 30,6'sı AK Parti, yüzde 10, 9'u ise MHP tercihinde bulundu.

"Erken seçim olmalı mı?" sorusuna ise "Evet" diyenler yüzde 45,9 "Hayır" diyenler yüzde 39,1 "Fikrim Yok" diyenler ise yüzde 15,0 oranında çıktı.

Vatandaşlara asgari ücret konusu da soruldu. Ankete katılanların verdiği cevap ise dikkat çekti.

gp4-ybuwaaaocra.jpg

VATANDAŞ ASGARİ ÜCRET İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

ASAL Araştırma'nın 2 bin kişi ile 24-28 Mayıs tarihlerinde yaptığı araştırmada vatandaşlara "Sizce asgari ücrete ara bir zam yapılmalı mı?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 70,8'i "Evet" derken, yüzde 16,6'sı ise "Hayır" yanıtı verdi.

Bayram öncesi bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel arasındaki görüşmede de asgari ücret gündeme gelmiş, Özgür Özel'in 22 bin TL'ye çıkarılması talebinde bulunduğu öne sürülmüştü.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.