Süt helvası nasıl yapılır? İşte tadıyla damak çatlatan Süt Helvası tarifi...
Hafif sütü tatlı tarifi arayanlar için muhteşem bir lezzet olan Süt Helvası tarifi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki sür helvası nasıl yapılır? Süt Helvası tarifi nedir? sorularının cevabı haberimizde...
Sütlü tatlılar genellikle hafif olması sebebiyle şerbetli tatlılara nazaran daha çok tercih ediliyor. Hafif sütlü tatlı tarifi arayanlar için muhteşem bir lezzet olan Süt Helvası tarifini sizler için araştırdık. İşte detaylar...
SÜT HELVASI NASIL YAPILIR?
Süt helvası Bursa’nın yöresel lezzetleri arasındadır. Bilinen helva tariflerinden biraz daha farklı kıvamda ve tat da olan süt helvası son zamanlarda ülkemizin diğer şehirlerinde de popüler hale gelmiştir. Süt helvası görünüş itibariyle sütlacı andıran bir tatlıdır. Üzerinde yanıklık olması fırın sütlaçla benzer özellikler gösterir. Yurdumuzda çok sevilerek tüketilmeye başlayan bu tatlı sizin de kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzettir. Evde süt helvası yapımı sırasında kullanacağınız malzemeler az ve öz niteliktedir. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği malzemelerle yapılır.
Süt helvası için gerekli olan malzemeler:
Helva için:
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
- 5 yemek kaşığı un (100 gram)
- 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
- 1 paket vanilya
- 1 tane yumurta sarısı
Süt helvasının üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı fındık içi
Süt Helvası yapım aşamaları:
- Sütün yarısını uygun bir tencereye alınır. Ardından şekeri ilave edilir ve şeker eriyene kadar ocağın üzerinde karıştırılır.
- Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok. Önemli olan şekerin sütün içinde iyice erimesidir.
- Kalan süt de tencereye ilave edilir. Daha sonra içerisine 1 adet yumurta kırılır. Güzelce çırpıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Bir tava içerisinde tereyağını ilave edilir.
- Tereyağı iyice eritilir ve ardından un eklenir.
- Un hafif pembeleşinceye kadar iyice kavurulur. Burada unun kokusunun çıkması önemli bir noktadır.
- Pembeleşmeye başlayan unun içerisine yavaş yavaş süt eklenir.
- Yavaş yavaş karıştırılır ve kıvam alana kadar pişirilir.
- Helva kıvam almaya başladıktan sonra içerisine 1 paket vanilya eklenir.
- Çok fazla pişirmeden ocağın altı kapatılır.
- Küçük boy bir bor cama süt helvası dökülür. Tek kişilik kaselere de dökülebilir.
- Fırının sadece üst pişirme özelliğini kullanılır ve 200 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirilir.
- Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarılıp servis edilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.