TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Öztürk son çalışmaları aktardı: KAAN, HÜRJET...

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEİ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, ÜLKE TV'de yayınlanan ODAK Noktası programına konuk oldu.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Öztürk son çalışmaları aktardı: KAAN, HÜRJET...
Yayınlanma:

Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeleri değerlendiren Fahrettin Öztürk, Türkiye'nin ilk Milli Muharip Uçağı olan KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET ve diğer projeler hakkında bilgi vererek, savunma sanayisindeki ilerlemeleri anlattı.

Öztürk, ilerleyen yıllarda bu ürünlerin seri üretimine geçileceğini ve bunun sonucunda ihracatın başlayacağını belirtti. Ayrıca, bu ürünlerin yerlilik oranının şu anda yüzde 80 civarında olduğunu ve zamanla bu oranın yüzde 100'e çıkacağını ifade etti. Bu gelişmelerin Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü artıracağını ve yerli üretimin önemini vurguladı.

Fahrettin Öztürk, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarını değerlendirirken, ürünlerin yazılımının tamamen Türkiye'ye ait olduğunu vurguladı. Ayrıca, ürünlerin lisans altında üretiliyor olması durumunda bile yerli olarak nitelendirildiğine dikkat çekerek, yerlilik ve millilik kavramları arasındaki farkı açıkladı. Öztürk, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerinin yerli üretim ve milli teknolojiye dayalı olduğunu vurgulayarak, bu alandaki gelişmelerin ülkenin savunma kapasitesini güçlendireceğini belirtti.

Aynı zamanda Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi de olan Fahrettin Öztürk, projelerde farklı disiplinlerin bir araya getirilerek çalışıldığını belirtti ve TUSAŞ’ta 16 bin insan çalıştığını söyleyerek genç nüfusun önemine de vurgu yaptı. 16 bin sayısının 100 bine 200 bine çıkması için çalıştıklarını da aktaran Öztürk, "Memleketi ayağa kaldıracak gençlere ihtiyacımız var." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.