Vasip Şahin'den Muhtarlara tam destek

Vasip Şahin, Muhtarlara tam destek Ankara Valisi Vasip Şahin,  ikinci kez Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’na katıldı. Vali Şahin, muhtarların ilettiği sorunlara en hızlı şekilde çözüm ürettiklerini söyledi.

Vasip Şahin'den Muhtarlara tam destek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Vasip Şahin, Muhtarlara tam destek Ankara Valisi Vasip Şahin,  ikinci kez Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’na katıldı. Vali Şahin, muhtarların ilettiği sorunlara en hızlı şekilde çözüm ürettiklerini söyledi.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Fatih Kaya ve Ahmet Sait Kurnaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, il ve bölge müdürleri ile muhtarlar katıldı.

01-(6).jpeg

EN ZOR GÖREVLERDEN BİRİ

Vali Vasip Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlarımızın hem mahalli yönetim hem de taşra teşkilatımız içerisinde tanımı olduğunu belirterek “Özellikle köy muhtarlarının bir mülki tarafları vardır, yargısal tarafları vardır ama bir taraftan da yerel yönetimdir. Bu yerel yönetim itibariyle de birçok hizmeti de takip etmek durumundadır. Bu görev oldukça meşakkatli bir görevdir. Muhtarlık belki en küçük birim olması dolayısıyla çok kolay görünen, aslında en zorlarından birisidir. Doğrudan yönetim, doğrudan demokrasi dediğimiz şeyi muhtarlarımız yaşarlar ve temsil ederler. Oy veren kişi, sorununu doğrudan muhatabı olan muhtara iletebilme imkânına sahiptir. Diğer taraflarda belki bu kadar yoğun ve doğrudan temas imkânı bulamıyor.” diye konuştu.

01-(2).jpeg

DEVLETİN ELİ, GÖZÜ KULAĞISINIZ

Vali Şahin, muhtarlara seslenerek şunları kaydetti: “Sizler devletin uzanan eli, gören gözü, işiten kulağısınız. Dolayısıyla orada her sorun size geliyor, her çözüm sizden bekleniyor. Ama o sorunların çözümünün sizde olmadığını ve çoğuna gücünüzün yetmediğini bildiğimiz için bu sorunları bize makul, biraz da tabiri caiz ise gözden geçirilmiş bir şekilde ilçelerimize, il şubelerimize, yönetim birimlerimize iletirseniz biz onun çözümüne muhtarlarımızdan geldiği için biraz daha öncelik vermeye çalışırız.  

Muhtarların ilettiği sorunlar, talepler üzerinde durulduğunu, çözümler konusunda gereken çalışmaların yapıldığını belirten Vali Şahin “Hamdolsun ki bugün gelinen noktada bizden talep, yolların sıcak asfalt yapılması ve teknolojik imkânlara erişme. Bunların altındaki bütün sorun kalemleri çoğunlukla çözülmüş durumda. Her geçen gün imkânlar arttıkça ihtiyaçların niteliği de çeşitliliği de artıyor. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere devlet olarak görevliyiz, elimizdeki imkânlar doğrultusunda karşılamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA TUNA ALTYAPI ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Belediye olarak Ankara’da gerçekleştirilen su, yol ve altyapı çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

İNDİRİMLİ SU

Gerede suyunun getirilmesiyle birlikte Ankara’da suyun tadının daha güzelleşeceğini, suyun getirilmesinde harcanan enerjinin maliyetinin azalması sonucunda su fiyatının indirildiğini, bunun özellikle Yenimahalle’deki köylerde hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunacağını ifade eden Başkan Tuna “Önümüzdeki seçimlerle ilgili olarak hepinize başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.