YouTube ve ABD'li şirket arasında telif krizi

Aralarında Mariah Carey, R.E.M gibi dünyaca ünlü sanatçıların da bulunduğu isimlerin de olduğu onbinlerce sanatçının telif haklarını yöneten şirket ile YouTube arasındaki anlaşmazlık devam ediyor.

YouTube ve ABD'li şirket arasında telif krizi
Yayınlanma:

YouTube, 35 binden fazla sanatçının yayın haklarını yöneten ABD'li telif hakları kuruluşu SESAC ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle bazı sanatçıların müzik videolarını platformda erişime kapattı. Adele, Bob Dylan, Nirvana, R.E.M, Kendrick Lamar, Mariah Carey ve Green Day gibi ünlü isimlerin eserlerine ulaşmak isteyen kullanıcılar, telif haklarıyla ilgili olarak "Bu video SESAC’tan içerik içeriyor. Ülkenizde mevcut değil." uyarısıyla karşılaşıyor.

YouTube ve SESAC arasındaki bu anlaşmazlığın temelinde, platformun eserlerin kullanım hakları için ödenecek telif ücretlerini düşürme isteği yatarken, SESAC ise üyelerinin gelirlerini koruma ve artırma çabasında. YouTube, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anlaşmaya henüz varılamadığını ve müzakerelerin devam ettiğini belirterek, sorunun çözümü için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bu durumun geçici olup olmadığı belirsizliğini korurken, kullanıcılar platformda bazı sanatçıların müzik videolarına erişim sağlayamıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.