25 Haziran 2024’te neler yaşandı? 25 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

25 Haziran 2024’te neler yaşandı? 25 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAKİ GELİŞMELER

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 626 Filistinli yaşamını yitirdi, 86 bin 98 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'ye yönelik insani yardım operasyonlarını engelleyen yakıt kıtlığının devam ettiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit ettiği 4 PKK/YPG'li terörist ile Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlediği 3 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Rusya'nın Dağıstan bölgesinde meydana gelen terör saldırılarını ele aldı.

Gölbaşı Polis Akademisi'nde "Polis Akademisi Mezuniyet Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 17 bin 2 TL olan asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 7 bin 216 trafik kazasında 72 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 274 kişinin yaralandığını duyurdu.

TBMM'deki grup toplantısında ilk kez oturarak ve önündeki metni zaman zaman duraksayarak okuyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısının ardından rahatsızlandığı öğrenildi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yemekte bir araya gelmesine ilişkin "CHP'de kim kimle iletişim kuruyorsa, hele hele oturup yemek yiyerek sohbet ediyorsa bu partinin yararına bir iştir." dedi.

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan ve sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları iddiasıyla yargılanan Engin ve Dilan Polat çifti, bugün hakim karşısına çıktı. Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada çift beraat etti.

YANGINLAR

Balıkesir'in üç ilçesindeki kırsal alanlarda yangın çıktı.

Çankırı’da iki farklı bölgedeki otluk alanlarda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü.

Bolu’nun Sazakkınık köyünde henüz bilinmeyen bir nedenle samanlıkta yangın çıktı. Ekiplerin uzun uğraşları neticesinde alev alev yanan samanlık söndürüldü.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yangın riskinin önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu, ormanlık alanlara yönelik bazı tedbirlerin alındığını söyledi.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

Ankara'nın Mamak ilçesinde nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı otomobil alev alev yandı. Alev topuna dönen otomobil, bölgede paniğe yol açtı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kuru otların tutuşması sonucu çıkan yangın yerleşim yerine ulaştı. Yangında can kaybı olmazken, 2 ev ve 1 kıraathane küle döndü.

Ankara’nın Sincan ilçesinde Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi içerisinde kuru otların tutuşması sonucu yangın çıktı.

Ankara'da bugün birçok bölgede yangın çıktı. Yaşamkent, Mamak, İvedik ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde araç ile iş yeri yangınları Başkentlileri tedirgin etti.

SPORDAN GELİŞMELER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu üçüncü maçında Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yendi ve lider olarak son 16 bileti aldı.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, Fransız pivot Vincent Poirier'i transfer etti.

Trabzonspor Kulübü, 24 yaşındaki Rumen hücum oyuncusu Denis Mihai Dragus ile 4 yıllık anlaşma sağladı.

Eski milli kaleci ve teknik direktör Volkan Demirel’in babası Ali Hacı Demirel (71) Bodrum'daki evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Demirel, hayatını kaybetti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.