MHP'nin "Aile Kurumu Çalıştayı" başladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, siyaset kurumunun değişim ve dönüşüm çağında Türk milletinin ve aile yapısının korunmasına odaklanarak gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı. Yurdakul, "Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu, sadece ailelerin huzuru, birliği, refahı ve gücü üzerine kurulursa gerçekleşebilir" dedi.

MHP'nin "Aile Kurumu Çalıştayı" başladı
Yayınlanma:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla düzenlenen ve "Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke Türkiye" vizyonunu amaçlayan ATO Congresium'daki iki günlük "Aile Kurumu Çalıştayı" başladı. Açılış konuşmasında Yurdakul, devletin ve toplumun korunmasının aileyi korumaktan geçtiğini belirterek, bu çalıştayın Türk aile yapısını korumak, geliştirmek ve geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Yurdakul, aile kurumunun uzun süredir yozlaşma ve yıpranma etkileri altında olduğunu vurgulayarak, "Artan boşanmalar, şiddet, azalan evlilik ve doğum oranları, yalnızlaşma ve topluma kayıtsız bireyselleşme, aile büyüklerine yönelik artan saygısızlıklar ve tek çocuk yapan aileler gibi sorunlarla karşı karşıyayız" dedi.

Aile kurumunu hedef alan risk ve tehditlere de dikkat çeken Yurdakul, "Olimpiyat törenlerinde görülen cinsel kargaşa ve cinsiyetsizlik temalarını normalleştirmeye çalışan radikal unsurlar, çocukların izlediği içerikler ve sosyal medya gönderileri gibi aile yapısını olumsuz etkileyen unsurları" örnek gösterdi.

Konuşmasında risk ve tehditleri sıralayan Yurdakul, küresel ekonomik gelişmeler, pandemiler, savaşlar ve diğer krizlerin aileler üzerindeki etkilerini belirterek, "Ailelerimiz, göç ve demografik risklerle, küçük yaşam alanları ve kötü yönetimle mücadele ediyor. Ayrıca, gıda güvenliği ve tarımda yaşanan zorluklar, ekonomik bozulmalar ve üreme sağlığını tehdit eden unsurlar toplumumuzu etkiliyor" dedi.

Çalıştayın içeriği hakkında bilgi veren Yurdakul, "Toplumsal ve demografik değişimlerin aileye etkisi" ve "Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı ve aile" gibi 12 farklı konuda aile kurumunu ele alacaklarını belirtti. Çalıştayın amacını "Aile kurumunun muhafazası, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması" olarak ifade eden Yurdakul, "Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu, ailelerin huzuru, birliği, refahı ve gücü üzerine bina edilmelidir" dedi.

Aile kurumunun artan toplumsal sorunlar ve tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yurdakul, Genel Başkan Bahçeli'nin, "Türk aile yapısının kitle haberleşme vasıtalarının saldırısına maruz kaldığını ve buna karşı yasal tedbirlerin geliştirilmesi gerektiğini" ifade ettiğini hatırlattı.

Çalıştayda ele alınan konular, akademisyenler, siyasetçiler, STK temsilcileri ve diğer uzmanlar tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Çalıştaya MHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.