MSB duyurdu: Son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ise Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam bin 725 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

MSB duyurdu: Son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ticaret Bakanlığının sınır güvenliği ve kaçakçılık önlemleri hakkında verdiği bilgiye göre, son bir haftada 529 kişinin yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalıştığı, bin 383 kişinin ise engellendiği bildirildi. Yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunanlardan 11’inin terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörü kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda yürüttüğü mücadeleye devam edeceğini ve bu bağlamda teröristlerin barınma alanlarına yönelik operasyonların kesintisiz sürdürüleceğini vurguladı.

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Türkmenistan Savunma Bakanı ile yaptığı görüşmeye ve Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması toplantısına katılımına değindi. Toplantıda terörle mücadele ve hudut güvenliği gibi konuların ele alınacağı belirtildi.

FİLİSTİN’DEKİ DURUM VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Filistin’de İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara değinen Aktürk, uluslararası hukukun ihlal edildiğini ve İsrail’in insanlığa karşı suç işlediğini ifade etti. Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması için yürütülen diplomatik çabaları takdir ettiklerini ve Filistin Devleti'nin kurulmasının önemini vurguladılar.

EĞİTİM, TATBİKAT VE ASKERİ FAALİYETLER

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerini sürdüğünü belirten Aktürk, "TCG Kınalıada" korvetinin çeşitli liman ziyaretleri gerçekleştirdiğini ve Romanya'da yapılan hava savunma tatbikatına katıldığını duyurdu. Ayrıca, Kara Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın uluslararası keskin nişancı yarışmalarında elde ettiği başarıları tebrik etti.

Orman yangınları ve diğer afetlere karşı yürütülen çalışmalara değinen Aktürk, TSK'nın afetlerle mücadeleye 62 helikopter ve 1079 sorti ile destek verdiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.