İsmail Atıcı

İsmail Atıcı

Kişi yalnız değil

Kişi yalnız değil

1-)Ne zaman sen bir işte bulunsan, ne zaman Kur’an’dan bir şey okusan ve siz ne zaman bir iş yaparsanız, o işe daldığınız zaman biz mutlaka üstünüzde şahidizdir. Ne yerde ne gökte zerre ağırlığınca bir şey Rabbinden uzak (ve gizli) kalmaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü yoktur ki apaçık kitapta (levh-i mahfuzda) bulunmasın. (Yunus 61)

2-)Göklerde ve yerde olanları Allah’ın bildiğini görmüyorsunuz. Üç kişinin gizli konuştuğu yerde dördüncüsü mutlaka O’dur. Beş kişinin gizli konuştuğu yerde altıncısı mutlaka O’dur. Bunlardan az veya çok olsunlar ve nerede bulunurlarsa bulunsunlar mutlaka O, onlarla beraberdir. Sonra kıyamet günü onlara yaptıklarını haber verecektir. Doğrusu Allah, her şeyi bilendir. (Mücadele 7)

Üzerinde ondokuz (muhafız melek) vardır.(Müddessir 30)

Şunu iyi bilin ki üzerinizde bekçiler var,
Değerli yazıcılar var,

Onlar, yapmakta olduklarınızı bilirler.(İnfitar 10-11-12)

İki melek (insanın) sağında ve solunda oturarak yaptıklarını yazmaktadırlar.
İnsan hiçbir söz söylemez ki, yanında gözetleyen yazmaya hazır bir melek bulunmasın.(Kaf 17-18)

Ey Mâlik! Rabbin bizim işimizi bitirsin! diye seslenirler. Mâlik de: Siz böyle kalacaksınız! der.(Zuhruf 77)

NOT: Kafirler, cehennemin bekçisi olan Malik’e ayette belirtildiği şekilde seslenerek ölümlerini isterler. Çünkü ölümleri azap içinde yaşamalarından daha iyidir. Ama Malik, onlara hiçbir surette buradan kurtuluş olmadığını bildirir.

4. Göklerde ve yerde olanları bilir. Gizlediklerinizi ve açığa vurduklarınızı da bilir. Allah kalplerde olanı bilendir.(Tegabün 4)

16. Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve bi ona şah damarından daha yakınız.(Kaf 16)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Atıcı Arşivi