Ali İnandım

Ali İnandım

Küresel gündem: Dünya Savaşı

Küresel gündem: Dünya Savaşı

Birisi kolu çekecek ve karanlık kuyuya yuvarlanacağız. Hazırlamışlar düzeneği, kolu çekme gününü bekliyorlar. Dünyayı, kuyuya düşürecekleri zemine çekme aşamasındalar. İstedikleri hızda olmasa da şimdilik plan yürüyormuş gibi görünüyor.

Kovid-19 Salgını’ndan, hiç ders alınmamış gibi.

Bir haftada sokakta insan bırakmayacak bir düzenek çalıştırıldı ve kendi irademizle destek verdiğimiz ‘kapatma’ provası başarılı oldu. ABD mi dersiniz, Almanya mı, İskoçya mı; üniversite ve sağlık enstitülerinde yapılan araştırmalar sonucu tuzlu su gargarasıyla Kovid-19 etkilerinin zayıflatılabileceği ortaya çıkıverdi.

İşte yersiz paniğe alet olduktan sonra salgın ya da dünya savaşı provalarını yapanlar olmalıydı aslında küresel gündem. Çünkü aralıksız hazırlıkları sürüyor, adım adım ilerliyor planları. Biz her şeyi unutup eski siyasetimiz, ekonomi ve toplumsal düzenimize dönerek, hazırlanan zemin üzerine gönüllü yürüyoruz hala.

ARTAN SAVUNMA BÜTÇELERİ AÇIK İŞARET

Eski sistem bitti” demekten dilimizde de tüy bitti ama yol gösteren bir siyasi irade görünmüyor henüz ortalıkta. Tek tek ülkelerin değil, süpergüçler dahil, dünyanın başına örülüyor bu çorap. Dolayısıyla uluslararası mücadeleyle önlenebilecek bir suç, sapkınlık ya da insanlığı hedefleyen bir soykırım kabusu arifesindeyiz.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ekim 2022 yılında İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda arada kaynayan bir cümle kurmuştu: Ordumuzu 23 milyar sterlin harcayarak gelecek 10 yılda modernize edeceğiz.

Savaşa hazırlanıyoruz” demenin nazik ifadesiydi.

Ordusu iskambil kağıdı, silahları hurda olmuş Almanya, 100 milyar Avroluk yeni savunma bütçesi oluşturuyor, ABD, yeni dünya kurabilecek bir paraya, 1 trilyon dolara çıkarıyordu savunma bütçesini. NATO savunma bütçesi, 2 buçuk trilyon dolara ulaşmıştı.

Rusya, Çin ve Hindistan, öncelikli hedefler kavga başlatmak için. Birinin kazanması değil, kavga çıkarılması asıl amaç. Çıbanın başı gibi görünen ama ipi elinde olmayan ABD ve İngiltere’nin de zarar göreceği bir çatışma tasarlanıyor. Rusya ve Çin, durdurulamayan niyet karşısında er meydanında peşreve çıktılar bile.

BOŞ BELEŞ GÜN GEÇİRİYORUZ

Yapay zeka, yıldan yıla değil, günden güne katlanan gücüyle kurulmak istenen yeni sistemin en sadık destekçisi olacak. O cephede de hazırlıklar tamam.

Biz, sosyal medyada, insanlığa zerre faydası olmayan aptallaştırma paylaşımlarıyla gün geçiriyoruz. Yapay zekayla ilişkimiz bu kadar.

Sıfırdan, yepyeni bir eğitim sistemine ihtiyaç var, bütün dünyanın eğitim sistemi çoktan çökmüş, işlevsizdi. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığımız’ın ‘yeni müfredatı’ onaylandı. ‘Bitmiş sisteme makyaj’, altını çizdiğimiz vahametin algılandığına ilişkin işaret görülmüyor yenisinde.

Ne siyasi ne toplumsal bilinci tazeleyecek girişimler var. Ne siyasi ne toplumsal bilinci yönlendirecek, tetikleyecek tartışma ve çatışma içindeyiz. Günü birlik, boş beleş ağız dalaşlarıyla gün geçirmeye devam ediyoruz.

BİLİNÇ, İŞ BİRLİĞİ, DİRENİŞ

Medyamız, doğru bilgilendirmenin bile sayfalarca, saatlerce ve günlerce suyunu çıkararak ilgimizi nasırlaştırıyor. Azı da çoğu da zarar, dozunda tutmalı ilgi ve bilgiyi.

Dünya Savaşı, insan imhası, tek dünya devleti’ diye bir oyun kuruluyor ve tüm dünya içindeyiz bu tezgahın. Ulusal ve uluslararası bilinç, işbirliği ve direnişle bozulabilir bu oyun. Kendi ayağımızla yürümeyelim kurulu bu tuzak zemine.

Düzeneği, tuzağı, çoktan bitmiş hazır. Adam kolu çekince, dönüşü olmayan karanlığa gömecek insanlığı. Ama hala zamanımız var oyunu bozmak için.

Dünyayı gözleyecek, çözümleyecek, adımlarımızı ayarlayacağız. İçerideki kısır çatışmalardan arınmalı, gözümüzü geleceğe dikmeliyiz. Çatışanlar arasında bir tercihi yok bu adamların, ülkelerin kendi başını yemeleri, işlerini kolaylaştırıyor üstelik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İnandım Arşivi