Enver Baltaş

Enver Baltaş

Sabrın sonu selamettir!

Sabrın sonu selamettir!

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Düşünmek yetmez. Harekete geçmek planlama ve hayata geçirmek için mücadele etmek gerekir. Bazen bütçe olmaz bazen bütçen olur engeller fırsat vermez.

Bazen de geç kalmış olursunuz. Yani anlayacağınız işlerin sisteme oturması hiçte kolay bir iş değildir. Küçücük bir işletmeyi dahi kurabilmek için ömrümüzü bitirirken bir devleti ülkeyi sil baştan dönüştürmek hiçte kolay olmasa gerek.

21 yılık iktidarın geçmişine bakalım ne var ne yok?

Kapatma davası oldumu oldu. Darbe oldu, ayaklanma (Gezi) oldu,ambargo oldu. Terör eylemleri oldu. Ekonomik saldırı oldu. Son olarak 7 benzemezleri bir araya getirdiler ve bu milletin aklıyla dalga geçtilermi? Evet... İYİ, HDP ile yan yana gelmezmiş. Sonuç?

Sağlık sistemini film şeridi gibi geçirin gözünüzden. İlaç yoktu, kuyruk vardı. Senet vardı parasız tedavi yoktu. Devlet vardı etkisi yoktu. Gibi gibi gibi...

PEKİ ULAŞTIRMA GEÇMİŞİ…

Yol yoktu, demir yolu yoktu, hava yolu yoktu, deniz yolu yoktu. Ne vardı bol bol çile. Savunma altyapımız?

Kıbrıs’a çıkartma yapabilmek için yemediğimiz ambargo kalmadı. Terörle mücadele etmek için SİHA verdiler, bilgi bizden önce PKK’ya gitti yani tavşana kaç tazıya tut misali. Ya şimdi öylemi?

ENERJİ ALANINDA…

Gezdiğimiz her yerde güneş enerji tarlaları, rüzgâr türbinleri, HES projeleri ve en son nükleer enerji teknolojisi.

Size tavsiyem; şehirlerdeki organize sanayi bölgelerini gezmeniz.

Değerli dostlar hani bir tabir vardır ya; yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik diye. Şuan tamda o aşamadayız. Ülke siyasi iradenin dik duruşu sayesinde birçok şeyin önünü açarak ivme kazandırdı. Her şey çokmu güzel elbette değil; kuyruk kısmı zor oluyor ya sabredip selamete ereceğiz yada sil baştan yeni maceralara yelken açacağız. Benim ömrümde takatimde yeniden maceraya yetmez; sizi bilemem saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi