Ali İnandım

Ali İnandım

Salgın var aşıcılar nerede?

Salgın var aşıcılar nerede?

Bir aydır katlanarak arttı, ortaya karışık artık ezberleyemeyeceğimiz harflerden bir dizi grip menüsü geldi önümüze. Kovid-19 türleriymiş, başka grip türleri de aynı anda hizmete girmiş. Adlarını bilmeye gerek yok, virologlar, doktorlar bilse yeter. 2020’deki kadar doldu hastaneler, birçoğumuz da ayakta geçiriyoruz ama davul zurna 24 saat ortalığı velveleye veren aşıcıları arıyor gözlerimiz.

Yurt dışında yapılan açıklamaları, sanki bir şey araştırmış da değerlendiriyormuş gibi tekrarlayan papağanlarımız vardı, çok cılız bu sefer sesleri. Aşı işi patladı galiba.

“KİMSEYİ AŞIYA ZORLAMADIK”

Aşı olun da aşı olun.. 6 ayda bir olun.. 3 ay daha etkili olabilir.. şu aşı daha iyi.. aman aksatmayın mutlaka olun..” diye diye yan etkileri saptanmamış aşılara zorladılar milleti.

Yeni bir video yayıldı; Amerikan Senatosu’nda soruları yanıtlayan Pfizer yetkilisi, “Kimseyi aşıya zorlamadık, bizimki bir öneriydi” demiş. Biontech’in ürettiği Kovid-19 aşısının üreticisi Pfizer.

Bütün dünya, bu tezgahtan bir geçirildi.

Almanya’da Pfizer Biontech’e 370’in üzerinde dava açılmıştı ki Temmuz 2023’ten beri sürüyor davalar. Benzer davalardan AstraZeneca firması da nasibini almıştı. Biontech, Ocak 2023’te durup dururken İngiltere’ye taşınma kararı aldı davalardan sonra. Adam, “Kimseyi aşıya zorlamadık” diye pişkin pişkin açıklama yapıyor hala.

NİYE AŞICILAR SESSİZ?

Peki niye aşıcılar sessiz?

Turpun büyüğü heybede çünkü. Bugünkü salgın, eskisinin izleri, istenen sonuç alınamadı, yenisi hazırlanıyor gibi.

12 Eylül 2023 tarihli Salgında İkinci Perde mi Açılacak?’ yazımızda, Amerika’nın ‘Pandemi Hazırlık ve Müdahale Politikaları Ofisi’nin açıldığını, ABD Genelkurmay Başkanlığı Başhekimi Tuğgeneral Paul Friedrichs’in ofisin başına getirildiğini, ABD’nin, 2019’daki gibi yeni bir salgına hazırlandığını yazmıştık.

Dünyanın başına getirilecek belaların tebliğ makamı Dünya Ekonomik Forumu(WEF), 17 Ocak’ta başlayacak toplantısında bir tatbikattan bahsediyor: “Dünya Sağlık Örgütü’nün bilinmeyen bir ‘Hastalık X’in koronavirüs pandemisinden 20 kat daha fazla ölümle sonuçlanabileceğine dair yeni uyarıları dikkate alındığında, hangi yeni çabalara ihtiyaç var?”mış!

FİTNENİN BAŞI DEF

Kovid-19’dan 20 kat daha güçlü bir salgının tatbikatını yapacak yani dünya devletleri. Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşulanlar, dünyanın başına gelir. Bu forumun eğitip ülkelerin başına ve makamlarına getirdiği siyasi ve bürokratlar, konuşulanların gereğini yerine getirir.

Hastaneler çeşitli grip vakalarıyla dolup taşar, bir salgın fırtınası daha eserken bizim aşıcılar niye suskun, sesleri niye cılız çıkıyor anlayabiliriz herhalde; sahneye çıkma zamanları değil.

KONU PARA DEĞİL

Vay efendim şu firmalar şu kadar milyar dolar ciro yapmış, şu kadar milyar dolar kar etmiş salgında. Trilyon dolarları idare eden adamlar için bir ay çekirdeği çitlemesi bu paralar. Konu para değil.

Bu savaş, eskisi gibi bir bölüşüm ve sermaye aktarımı savaşı değil. Tarihin en değişik savaşı; zenginliğin delirttiği adamlar, dünya milletlerinin idaresini ulus devletlerden almak istiyor.

Bu akla hizmet edenler, kazandığı sandığı paranın bir gecede pul olacağını, yaptıklarının derinliğini anlayamayacak açgözlüler. İnsanlık gibi kendi altını da oyduğundan habersiz gönüllü hizmetkarlardır.

İnsanlık ve devletler, yüzyıllara yayılan böyle sinsi ve cüretkar bir planla ilk defa bu seviyede karşılaşıyor. Bütün değerleriyle çatışan bu sapkınlığa insan, ancak insanlığıyla karşı koyacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İnandım Arşivi