Babacan ve Davutoğlu'ndan 'birleşme' açıklaması geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iki partinin birleşme müzakereleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Babacan ve Davutoğlu'ndan 'birleşme' açıklaması geldi
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılı açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan liderler, birleşme arzusu olduğunu ancak somut bir adım atılmadığını belirttiler.

Ali Babacan, birleşme görüşmelerine dair, "Şu anda rafta duruyor ama her an raftan inebilir. Gelecek Partisi'nden arkadaşlarımız, çok sevdiğimiz ve yıllarca beraber çalıştığımız arkadaşlarımız. Dolayısıyla birlikte olma arzusu var. Bugün olmazsa yarın olur, bakarız," dedi. Ayrıca, Meclis'te Demokrat Parti ile ortak grup kurulması fikrinin de bazı Demokrat Parti üyeleri tarafından dile getirildiğini ancak henüz partilerin merkezlerinde bir değerlendirme yapılmadığını belirtti. Babacan, amaçlarının Türkiye'yi iki kutuplu bir siyasetten çıkaracak geniş bir birliktelik sağlamak olduğunu vurguladı.

Ahmet Davutoğlu ise Türkiye’de siyasi denge için birbirine benzeyen partilerin birleşmesi gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, DEVA Partisi’nden gelen birleşme teklifini olumlu değerlendirdiklerini ve kamuoyunda da destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi gibi benzer partilerin birleşmesinin de faydalı olacağını düşündüğünü dile getirdi. Davutoğlu, Türkiye’nin üçüncü bir alternatife ihtiyaç duyduğunu ve partilerin birleşmesiyle bu alternatifin oluşturulabileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.