Devlet Bahçeli: Batı Şeria da tehlike altında

Partisinin TBMM grup toplantısı konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Dökülen kanlar inşallah yerde kalmayacaktır. Batı Şeria da tehlike altındadır. Netanyahu, mutlaka görevden uzaklaştırılmalıdır." dedi.

Devlet Bahçeli: Batı Şeria da tehlike altında
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İsrail- Filistin çatışmasına ilişkin, "BM, Filistin sorununun çözümünde aciz durumdadır. Konsey yapısı nedeniyle dünya barışı yaşanmasında ve çatışmaların önlenmesinde etkili olamamaktadır. İsrail’in Gazze’de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi Türkiye’dir. Dökülen kanlar inşallah yerde kalmayacaktır. Batı Şeria da tehlike altındadır. Netanyahu mutlaka görevden uzaklaştırılmalıdır. Netayahu mutlaka görevden uzaklaştırılmalıdır. Netanyahu saati ve vakti geldiğinde Lahey'de yargılanacaktır. Bu cani görevden uzaklaştırılmalıdır." dedi.

Filistin'e Türkiye'nin destek olduğunu belirten Bahçeli, "Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir" dedi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sorgulayan, karalayan çevrelerin asıl korkusu uyuyan devin ayağa kalkmasıdır, Türkiye'nin doğuşudur."

Almanya Cumhurbaşkanı’nın Ekrem İmamaoğlu ile görüşmesini değerlendiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızla görüşmeden İstanbul Belediye başkanına koşan Almanya Cumhurbaşkanı’nın niçin böyle program akışına ihtiyaç duyduğu bizim nezdimizde soru işaretleriyle doludur. Döner edebiyatını kullanarak iç siyasete dahil olan CHP’li belediye başkanlarını ayağının tozuyla ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı’nın vermek istediği potansiyel mesajları şaibeli ve şüphelidir. Gene de Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin hedeflenen seviyelere ulaşması halisane temennimizdir.

"TÜRKİYE’NİN BİR KÜRT SORUNU YOKTUR"

Türkiye'nin Türk- Kürt sorunu olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti.

"Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu vardır. Bu millet büyük bir millettir. Kültürü dayanışması karşılıklı anlayışı göz önüne alındığında Türkiye’deki Alevi-Sünni çatışmasını Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir, bunun da sırrı kız alıp vermekte yeni bir Türkiye inşa etmektedir."

"İHANETİ TEBRİK ETMEK BİZİM DEFTERİMİZE YAZMAZ"

İYİ Parti olağanüstü seçimli kongresine ilişkin Bahçeli, "'Siz niye tebrik etmediniz' diye suçlama ile karşı karşıya bırakılıyor ve camiamız içerisinde yeni bir fitne oluşturulmaya çalışılıyor. Açıkça söylüyorum; 104 tane siyasi parti var. Her biri kongresini yapar, her kongreyi tebrik eden veya etmeyen olabilir. Bu da onların en tabii hakkıdır. Neden tebrik etmediğimin gerekçesini ben açıkça söylüyorum; ne olursa olsun hepinizin huzurunda söylüyorum, ihaneti tebrik etmek bizim defterimize yazmaz."

Bahçeli, "Kalkınma Yolu Projesi’nin devreye girmesiyle bölgemiz huzur ve refaha kavuşacaktır." diye belirtti.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satırlar:

-Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, niyet okuyuculuğuna teşebbüs etmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız.

-Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar, size kötü bir haberim var, Cumhur İttifakı sonuna kadar var olacak ve ayakta kalacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.