Erdoğan'ı kızdıracak, AK Partilileri üzecek anket açıklandı

2002'den beri ülkeyi yöneten AK Parti'nin oylarındaki değişime işaret eden yeni bir anket daha yayınlandı. Bu ankete göre, AK Parti, uzun bir sürenin ardından ilk kez ikinci parti konumuna düşmüş görünüyor.

Erdoğan'ı kızdıracak, AK Partilileri üzecek anket açıklandı
Yayınlanma:

ASAL Araştırma yeni bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Uzuna bir süredir CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dillendirdiği 'erken seçim' çağrısı, anketlerde CHP'nin birinci parti olduğuna işaret ediyor.

Türkiye'nin bir süredir yaşadığı ekonomik zorluklar karşısında geçim sıkıntısı yaşayan düşük ve orta gelirli vatandaşların oy eğilimi de değişmiş görünüyor. ASAL Araştırma “Türkiye Siyasi Gündem Ağustos 2024 Araştırması” başlıklı son ankete ilişkin verilerini açıkladı.

ASAL Araştırma'nın 17-27 Ağustos tarihleri arasında 26 ilde 2 bin kişi ile yaptığı kamuoyu anketinden dikkat çeken bir sonuç çıktı.

anket4.jpg

ASAL Araştırma tarafından yapılan ankette, vatandaşlara “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Ankete katılan 2 bin kişinin verdiği cevaplara göre AK Parti ikinci sıraya gerilemiş görünüyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden birinci çıkan CHP, yüzde 34,5 oy oranı ile ankette de birinci parti konumunu korudu. Hata payı yüzde 2 olarak ölçülen ankette AK Parti ise yüzde 29,8'lik oran ile ikinci sırada yer aldı.

Ankete göre, AK Parti’ye yaklaşık olarak 5 puan fark atan CHP’nin, hata payı tamamen aleyhine olsa bile birinci parti konumunu koruduğu görüldü.

ASAL Araştırma'nın anketine katılan vatandaşların verdikleri cevaplara göre partilerin aldığı oy dağılımı şöyle:

gw-evxvw4aage0g.jpg

CHP - Yüzde 34,5

AK Parti - Yüzde 29,8

MHP - Yüzde 10,1

DEM Parti - Yüzde 9,3

YRP - Yüzde 4,6

İYİ Parti - Yüzde 4,4

Zafer Partisi - 3,8

TİP - Yüzde 1,1

Diğer - Yüzde 2,4

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.