İYİ Parti'de istifalar sürüyor: Koray Aydın'ı destekleyen Başkan ve 80 üyenin 62'si partiden istifa etti

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, görevinden istifa etti. Başkan, İYİ Parti İl Başkanlığı salonunda düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İYİ Parti'de istifalar sürüyor: Koray Aydın'ı destekleyen Başkan ve 80 üyenin 62'si partiden istifa etti
Yayınlanma:

İYİ Parti'nin 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil girme kararı aldığını, ancak bu kararın oy çokluğuyla alındığını ve partide sorunlar ve kopmalar yaşandığını ifade etti. Ayrıca, partinin oylarının gün geçtikçe eridiğini dile getirdi.

Başkan, Genel Merkez'in aldığı kararları uyguladıklarını ancak ülke genelinde ağır bir hezimete uğradıklarını belirtti.

Seçimin ardından alınan kongre kararı sonrası Trabzon teşkilatının desteklediği ismin Trabzonlu olan Koray Aydın olduğunu belirtti ancak yanında olan kişilerin dahi Aydın’ı kongrede desteklenmediğini ve sağlıklı bir çalışma ortamının kalmadığını düşündüğünü ifade etti.

Bu nedenle İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini kamuoyuyla paylaştı.

Fatma Başkan, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti ailesine başarılar dileyerek, teşkilat mensuplarına ve partisine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan, Trabzon'da İYİ Parti Yönetim Kurulu üyelerinden 62'sinin istifa ettiği bildirildi. 80 üyenin 62’sinin Başkan ile istifa ettiği Trabzon’da İYİ Parti 2023 seçimlerinde yüzde 12.39, 2024 Yerel Seçimlerinde il genel meclisinde ise yüzde 6.73 oy oranında kalmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.