İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu tepkisi | İstifalar peş peşe geliyor!

İYİ Parti'den Müsavat Dervişoğlu'na tepki gösteren isimler parti üyeliklerini birer birer sonlandırıyor. Koray Aydın'a yakınlığı ile bilinen Melih Uçmaz ve İlteriş Kağan Arslan, İYİ Parti'den istifa ettiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu tepkisi | İstifalar peş peşe geliyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de düzenlenen törenle bugün mazbatasını aldı.

Dervişoğlu'nun genel başkanlığına tepki gösteren İYİ Partili isimler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla parti üyeliklerini sonlandırdıklarını duyurdu.

İlteriş Kağan Arslan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek başarılar diledi. Genel Başkan Adayı Koray Aydın’ı desteklediğini belirten Arslan, partiden istifasını ise şu sözlerle duyurdu:

"ELİMİZİ SIKMAYA İMTİNA EDENLER..."

"Bizlere bu mücadele fırsatını verdiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak birleştirici olma yolunda, kongre sürecinde farklı adayı desteklediğimiz için elimizi sıkmaya imtina eden kişilerin içinde bulunduğu bir yapının, diğer partilere gönül vermiş seçmenleri kucaklayıp, buluşturacağına olan inancım fazlasıyla azalmıştır. Sizinle aynı düşünce ve fikirleri savunan insanları sevip saymak herkesin kolaylıkla yapacağı bir eylem olmakla birlikte, asıl saygı ve birleştirici olmanın yolu, farklı düşüncelere sahip insanları kabullenmektir. İyi niyet ve çabalarıyla görevlerini yürütecek olan dava arkadaşlarımıza, abilerimize ve ablalarımıza başarılar diliyorum. İyi Parti’nin bana kazandırdığı bir çok dost ve yol arkadaşı oldu. Siyasi bağlar geçici, dost ve arkadaşlık bağı bakidir."

SİVAS BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLMUŞTU!

İYİ Parti'de istifa eden bir diğer isim ise Melih Uçmaz oldu. 2018-2019 Kurucu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Uçmaz, 2019-2023 İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı ve 2024 seçimlerinde Sivas Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Melih Uçmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "The end" ifadelerini kullanarak, parti üyeliğini sonlandırdığını duyurdu.

iyippp.jpg

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE GÖÇ VAR!

Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sevinç Atabay, CHP'ye geçti. CHP Lideri Özgür Özel, bugün partisinin TBMM'deki grup toplantısı öncesi Sevinç Atabay'a parti rozetini takarak "Hoş geldiniz!" dedi. Atabay, İYİ Parti'de eğitim politikalarından sorumluydu.

796404image1.jpg

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da geçen hafta CHP'ye katılmıştı.

FAHRETTİN YOKUŞ'TAN SERT TEPKİ!

27. Dönem İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, partiden istifa edip genel başkanları eleştirenlere yönelik olarak yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Ar damarları çatlamış bu zevata söyleyecek söz bulamıyor." dedi.

Yokuş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "İYİ Parti’den istifa ederken eleştirinin ötesine geçip hakaretler yağdırmış daha sonra CEHAPE’de konuşlanmış bir kısım zevat hala İyi Parti'ye, eski ve yeni genel başkanlara hakaret ve ağır eleştirilerini sürdürüyorlar. Ar damarları çatlamış Bu zevata söyleyecek söz bulamıyor.!!"

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.